Sonic I Architecture

geannuleerd - Archi talk
  • wo 17 nov ’21
    20:30 - 23:00
    de Doelen Studio

Neem een duik in de wereld van vinyl, muziek en architectuur! 

OMI Stories about Architecture, publicist Paul Groenendijk en de Doelen presenteren dit najaar een bijzondere expositie: Sonic I Architecture Album Artwork. Een deel van een gigantische verzameling platenhoezen, waar steden en gebouwen de hoofdrol spelen en door Groenendijk in de loop der jaren bij elkaar gesprokkeld, zal vanaf woensdag 27 oktober tot en met 1 december in de ramen van de Doelen Studio te bewonderen zijn.

Wie kent niet het iconische Battersea Power Station van de Pink Floyd klassieke LP ‘Animals’, of  Supertramp’s ‘Breakfast in America’ met een serveerster in de stijl van het vrijheidsbeeld en op de achtergrond New York gemaakt van ontbijtartikelen?

Maar niet alleen jazz en pop artiesten als Dave Brubeck, Miles Davis, John Coltrane, The Jam, Led Zeppelin, Lou Reed, ook kerkkoren, synth artists en rappers gebruiken skylines, donkere stegen, bruggen en brutalistische gebouwen op hun hoezen.

programma

wo 17 november 20.30

Sonic Archi Talk

Tijdens een talk gaan we dieper in op de fascinerende combi van muziek en architectuur.   Te gast o.a. Paul Groenendijk, DJ Okkie en met de hypnotiserende beelden ‘Tram Tales’ van RET­ trambestuurder Rodney Luxenburg.

Bekijk deze pagina voor alle geldende coronamaatregelen binnen de Doelen. 

cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.