Sonic I Architecture

De Luisterbar
  • wo 10 nov ’21
    20:30 - 23:00
    de Doelen Studio

Neem een duik in de wereld van vinyl, muziek en architectuur! 

OMI Stories about Architecture, publicist Paul Groenendijk en de Doelen presenteren dit najaar een bijzondere expositie: Sonic I Architecture Album Artwork. Een deel van een gigantische verzameling platenhoezen, waar steden en gebouwen de hoofdrol spelen en door Groenendijk in de loop der jaren bij elkaar gesprokkeld, zal vanaf woensdag 27 oktober tot en met 1 december in de ramen van de Doelen Studio te bewonderen zijn.

Wie kent niet het iconische Battersea Power Station van de Pink Floyd klassieke LP ‘Animals’, of  Supertramp’s ‘Breakfast in America’ met een serveerster in de stijl van het vrijheidsbeeld en op de achtergrond New York gemaakt van ontbijtartikelen?

Maar niet alleen jazz en pop artiesten als Dave Brubeck, Miles Davis, John Coltrane, The Jam, Led Zeppelin, Lou Reed, ook kerkkoren, synth artists en rappers gebruiken skylines, donkere stegen, bruggen en brutalistische gebouwen op hun hoezen.

programma

wo 10 november 20.30

De Luisterbar met Merlijn Kerkhof is terug

Muziekcriticus Merlijn Kerkhof van de Volkskrant en schrijver van twee bijzondere muziekboeken komt woensdag 10 november naar de Doelen Studio.

Daar zal hij een selectie maken uit de platenhoezen expo die op het ogenblik de Studio zo aantrekkelijk maakt voor liefhebbers van vinyl en architectuur. De expo Sonic Architecture Album Art is een initiatief van OMI, Stories in Architecture, de Doelen en verwoed verzamelaar/publicist Paul Groenendijk. Tientallen LP-hoezen waarbij de architectuur een hoofdrol speelt zijn er tot 1 december te bezichtigen. Van Lee Towers, Pink Floyd en kerkkoren tot Dvorak’s New World, the Brutalists en heel veel funk en jazz platen hangen in de ramen en de rest van de Studio. 

Merlijn Kerkhofs boeken tonen zijn eclectische smaak in muziek. Niet alleen schreef hij een boek over zijn vader Wim en diens band de Amazing Stroopwafels Oude Maasweg kwart voor drie, hij verraste ook met Alles begint bij Bach, over hoe te luisteren naar klassieke muziek voor beginners én gevorderden.

Kerkhof presenteerde al eerder een Luisterbar in de Doelen Studio, dit was naar aanleiding van de dood van componist Reinbert de Leeuw., februari 2020

Wat hij tijdens de aanstaande Luisterbar zal draaien en vertellen is nog een verrassing maar dat het een heerlijke nostalgische trip wordt is zeker.

Bekijk deze pagina voor alle geldende coronamaatregelen binnen de Doelen. 

cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.