talent break

gratis concertreeks door jonge talenten
  • wo 24 nov ’21
    12:30 - 13:30
    inloop vanaf 12:15
    Grote Zaal

Een talentvol pauzemoment op de woensdag

De 1e symfonie van Johannes Brahms (première in 1876) wordt soms ook wel de “10e symfonie van Beethoven” genoemd. Het Codarts orkest, onder leiding van Alejandro Cantalapiedra, presenteert deze wereld vol drama en passie die ons van de somberheid en strijd van het eerste deel, naar de magische roep van de alpenhoorn zal leiden, vooruitlopend op de "universele hymne" die de overwinning van de mensheid over hun angsten symboliseert (wat ons herinnert aan het laatste deel van de 9e symfonie "Choral").

Brahms was zelf een grote fan van Beethoven en vanwege zijn perfectionisme, en omdat hij niet in staat was om "iets beters" te maken dan zijn idool, duurde het 20 jaar om het te schrijven. Een meesterwerk dat ons de innerlijke wereld van deze meester uit de Romantiek laat ontdekken.

 

 

programma

woensdag 24 november 2021 | Codarts Symphony Orchestra | Grote Zaal
1e symfonie van Johannes Brahms

credits

Dit programma is in samenwerking met Codarts, Rotterdam Philharmonic Orchestra Academy en Classic Young Masters.

Bekijk deze pagina voor alle geldende coronamaatregelen binnen de Doelen. 

cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.