Matthäus-Passion

Nederlandse Bachvereniging
  • vr 8 apr ’22
    19:30
    Grote Zaal
  • Excl. servicekosten: €2,75 per bestelling (m.u.v. externe verkoop). Meer weten over de servicekosten? Klik hier.
    Lees hier over het ruilbeleid. 

Een 100 jaar oude traditie gevierd

In 2022 viert de Nederlandse Bachvereniging een 100 jaar oude traditie: al sinds 1922 voeren zij Bachs Matthäus-Passion uit in de Grote Kerk te Naarden. Bij de Nederlandse Bachvereniging speelde Shunske Sato dit werk de afgelopen jaren onder leiding van een keur aan bekende gastdirigenten. In zijn vierde seizoen als artistiek leider leidt Shunske Bachs meesterwerk zelf, als violist vanaf de eerste lessenaar. Hij is overtuigd van de bijzondere kracht die uitgaat van deze werkwijze, die in de tijd van Bach heel gebruikelijk was.

In de Matthäus-Passion gaan verschillende groepen met elkaar in dialoog. Bach werkte dat muzikaal uit door voor twee ensembles te schrijven. Shunske wil daarom de akoestische mogelijkheden optimaal benutten: “Ik werk met een ruimtelijke opstelling, waarbij de twee ensembles uit elkaar staan; Bachs stereo-effect komt dan extra goed tot zijn recht en dat voegt iets wezenlijks toe aan de Matthäus.” 

programma

Johann Sebastian Bach Matthäus-Passion, BWV 244 

credits

Nederlandse Bachvereniging 
Shunske Sato viool en leiding 
 
Daniel Johannsen evangelist 
Marie Louise Werneburg sopraan I 
Alex Potter alt I 
Zachary Wilder tenor I 
Dominik Wörner bas I 
Lucia Caihuela sopraan II 
Christopher Ainslie alt II 
Benedict Hymas tenor II 
Wolf Matthias Friedrich bas II 

Bekijk deze pagina voor alle geldende coronamaatregelen binnen de Doelen. 

cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.