(c) Vladimir Volkov

Keizersconcert met Dmitry Masleev

Sinfonia Rotterdam
  • do 7 okt ’21
    19:30
    Grote Zaal

Met trots opent Sinfonia Rotterdam zijn splinternieuwe serie Sinfonia Classics met een populair programma gevuld met herkenbaarheid, pracht en emotie

Het concert vangt aan met Schuberts feestelijke ouverture: “Die Freunde von Salamanka”. Daarna speelt Sinfonia Rotterdam één van Mozarts meest theatrale symfonieën, zijn 25e symfonie. Filmliefhebbers zullen deze compositie ook wel herkennen uit de openingsscène van de film Amadeus. Daarna zal Masleev zal het publiek verwennen met het krachtige vijfde pianoconcert van Beethoven. Dit stuk zal men ook wel kennen als het “Keizersconcert”.

Op 7 en 8 oktober zou meesterpianist Nikolai Lugansky samen met orkest Sinfonia Rotterdam het openingsconcert voor de Serie Sinfonia Classics uitvoeren. Vanwege een armblessure zal Lugansky de komende maand niet kunnen optreden. De organisatie is ontzettend blij dat ze een passende vervanger hebben kunnen uitnodigen voor de twee concerten, namelijk eersteprijswinnaar van de Tsjaikovski Concours 2015: meesterpianist Dmitry Masleev.  

kaartverkoop 

Kaarten zijn verkrijgbaar via Sinfonia Rotterdam. Omdat de coronacrisis ons allen hard getroffen heeft, heeft Sinfonia de vaste kaartprijs verlaagd naar € 25 voor volwassenen en €10 voor jongeren t/m 26 jaar. De concerten worden ook in abonnementsvorm aangeboden. 

programma

Schubert Ouverture: “Die Freunde von Salamanka” | Mozart Symfonie nr. 25, KV 183 | Chopin Pianoconcert nr. 1

credits

Sinfonia Rotterdam | Conrad van Alphen dirigent | Dmitry Masleev solist (piano) | Gregor Bak presentatie

Dankzij de gulle steun van Stichting Van Zadel de Rooij heeft Sinfonia Rotterdam het mogelijk kunnen maken om meesterpianist Dmitry Masleev uit te nodigen voor dit concert. De organisatie is de stichting hier zeer dankbaar voor.

Bekijk deze pagina voor alle geldende coronamaatregelen binnen de Doelen.