© Zen Grisdale

change

uitgesteld - Chineke! Orchestra
  • di 15 feb ’22
    20:15
    Grote Zaal
    verkoopstop
  • Excl. servicekosten: €2,75 per bestelling (m.u.v. externe verkoop). Meer weten over de servicekosten? Klik hier.
    Lees hier over het ruilbeleid. 

Dit concert wordt verplaatst nader een n.t.b. datum in het seizoen 22-23. Kaartkopers worden per e-mail geïnformeerd.

Idealen, vernieuwing en topkwaliteit: dit orkest verrijkt en verandert de klassieke muziek 

Chineke! Orchestra werd in 2015 opgericht door contrabassiste Chi-chi Nwanoku en is onderdeel van de Chineke! Foundation die zich inzet voor jonge gevestigde en opkomende zwarte en etnisch diverse musici.

Hun motto ‘Championing change and celebrating diversity in classical music’ klinkt niet alleen door in de samenstelling van het orkest, maar ook in het werk dat zij uitvoeren.

Op het programma, onder leiding van dirigent Anthony Parnther, bijvoorbeeld de Othello Suite van Samuel Coleridge-Taylor. Deze Britse dirigent en componist was begin 20ste eeuw vooral in de Verenigde Staten populair. Na in de vergetelheid te zijn geraakt is sinds de jaren '90 opnieuw aandacht voor zijn rijke repertoire.

De jonge veelbelovende pianist Amiri Harewood speelt vanavond Griegs Pianoconcert. Met de compositie van de jonge Amerikaanse componist Carlos Simon is er ook aandacht voor hedendaags werk. Zijn Fate Now Conquers is een soort John Adams meets Beethoven, vol stuwende ritmiek en sferische elementen. Tot slot de geliefde Pastorale Symfonie van Beethoven.  

‘Chineke! is not only an exciting idea but a profoundly necessary one. The kind of idea which is so obvious that you wonder why it is not already in place. The kind of idea which could deepen and enrich classical music in the UK for generations. What a thrilling prospect!’

Sir Simon Rattle

programma

Coleridge-Taylor Othello Suite | Grieg Pianoconcert in a | Simon Fate Now Conquers | Beethoven Symfonie nr. 6, ‘Pastorale’   

credits

Chineke! Orchestra | Anthony Parnther dirigent | Amiri Harewood piano 

Bekijk deze pagina voor alle geldende coronamaatregelen binnen de Doelen.