Nadia Sirota © Samantha West

uitgesteld | shaping the future

Lavinia Meijer en Nadia Sirota
  • wo 19 jan ’22
    20:15
    Grote Zaal

Dit concert wordt verplaatst. Kaartkopers worden per e-mail geïnformeerd.

 

Maak met harpiste Lavinia Meijer en altvioliste Nadia Sirota een bijzondere reis langs gezichtsbepalende klassieke componisten van vandaag. 

Ster-harpiste Lavinia Meijer en de New Yorkse altvioliste, radiomaker en curator Nadia Sirota nemen je mee op een reis langs bijzondere muziek, verhalen en anekdotes van componisten die gezichtsbepalend zijn voor de klassieke muziek van nu. Meijer zet na samenwerkingen met Olafur Arnalds, Philip Glass en Iggy Pop haar niet aflatende zoektocht naar nieuwe muziek en partnerships voort in deze ‘concert lecture’ met yMusic violiste Nadia Sirota. Sirota is sinds 2018 nieuwe muziek programmeur van de New York Philharmonic Orchestra en won in 2015 de Peabody Award voor haar podcast Meet the Composer. Een betere advocaat voor de muziek van nu is nauwelijks denkbaar.

Met muziek van o.a. Nico Muhly, Philip Glass, Caroline Shaw en twee wereldpremières! Speciaal voor Meijer en Sirota geschreven door Ellis Ludwig-Leone en Ellen Reid, die een deel arrangeert uit haar Pulitzer Price winning opera p r i s m (2019).


Red Sofa

Dit concert is onderdeel van de Red Sofa. Verkrijgbaar met de Red Sofa strippenkaart en ook in de verkoop als los concert. 

programma

Nico Muhly Drones and Viola, voor altviool en harp   
Philip Glass The Orchard & selectie uit Tissues voor harp solo   
Marcos Balter UT, voor altviool solo   
Caroline Shaw In Manus Tuas, voor altviool solo   
Ellis Ludwig-Leone Past life, voor altviool en harp (wereldpremière) 
Ellen Reid/Sirota arr. Lumee’s dream, voor altviool en harp   
Nadia Boulanger ntb 

credits

Nadia Sirota altviool | Lavinia Meijer harp 

Bekijk deze pagina voor alle geldende coronamaatregelen binnen de Doelen.