Nadia Sirota © Samantha West

Shaping Shift

Lavinia Meijer & Nadia Sirota
  • wo 19 jan ’22
    20:15
    Jurriaanse Zaal
  • Excl. servicekosten: €2,75 per bestelling (m.u.v. externe verkoop). Meer weten over de servicekosten? Klik hier.
    Lees hier over het ruilbeleid. 

Maak met harpiste Lavinia Meijer en altvioliste Nadia Sirota een bijzondere reis langs gezichtsbepalende klassieke componisten van vandaag. 

Ster-harpiste Lavinia Meijer en de New Yorkse altvioliste, radiomaker en curator Nadia Sirota nemen je mee op een reis langs bijzondere muziek, verhalen en anekdotes van componisten die gezichtsbepalend zijn voor de klassieke muziek van vandaag. Meijer zet na samenwerkingen met Olafur Arnalds, Philip Glass en Iggy Pop haar niet aflatende zoektocht naar nieuwe muziek en partnerships voort in deze ‘concert lecture’ met yMusic lid Nadia Sirota. Sirota is sinds 2018 nieuwe muziek programmeur van de New York Philharmonic Orchestra en won in 2015 de Peabody Award voor haar podcast Meet the Composer. Een betere advocaat voor de muziek van nu is nauwelijks denkbaar.  

Met muziek van o.a. Nico Muhly, Philip Glass en Caroline Shaw. En met twee wereldpremières: speciaal voor Meijer en Sirota geschreven door Ellis Ludwig-Leone en Ellen Reid, die een deel arrangeert uit haar Pulitzerprijs winnende opera p r i s m (2019). 


Red Sofa

Dit concert is onderdeel van de Red Sofa. Verkrijgbaar met de Red Sofa strippenkaart en ook in de verkoop als los concert. 

programma

Nico Muhly Drones and Viola, voor altviool en harp   
Philip Glass The Orchard & selectie uit Tissues voor harp solo   
Marcos Balter UT, voor altviool solo   
Caroline Shaw In Manus Tuas, voor altviool solo   
Ellis Ludwig-Leone Nieuw werk, voor altviool en harp (première)  
Ellen Reid/Sirota arr. Lumee’s dream, voor altviool en harp   
Nadia Boulanger ntb 

credits

Nadia Sirota altviool | Lavinia Meijer harp 

Bekijk deze pagina voor alle geldende coronamaatregelen binnen de Doelen. 

cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.