Allegoria
over engelen duvels sottigheden en dwaesheden

O. Festival for Opera. Music. Theatre.

Muziekvoorstelling brengt schilderijen uit de 17e eeuw tot leven

Bekijk deze pagina voor alle geldende coronamaatregelen binnen de Doelen. 
Indien het event elders plaatsvindt raden wij aan contact op te nemen met de desbetreffende locatie.

De amusante én ontroerende muziekvoorstelling Allegoria brengt de schilderijen van Adriaen Brouwer en tijdgenoten als de oude en jonge Pieter Breughel, Frans Hals en Jan Steen weer tot leven. Zefiro Torna put uit een schat aan pittoreske volks- en geuzenliederen en uit lied- en madrigalenbundels van uitgevers, dichters en componisten uit de 16de en 17de ‘gouden’ eeuw. Van gestileerde, poëtische muziek van de burgerij tot jolige volkse muziek van de speelmannen. Sopraan Annelies Van Gramberen wordt begeleid door muzikanten die een schare instrumenten bespelen als blokfluit, doedelzak, kromhoorn, luit, theorbe, barokgitaar, viola da gamba, trommels en belletjes.

credits

Sopraan Annelies Van Gramberen | Blokfluit, Kromhoorn, Doedelzak, Percussie Jowan Merckx | Viola da gamba, Vedel Liam Fennelly | Luit, Barokgitaar, Theorbe, Zang, Artistieke leiding Jurgen De Bruyn

cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.