DOLLS
Sirje Aleksandra Viise (EE)

O. Festival for Opera. Music. Theatre.
  • ma 23 aug ’21
    -
    zo 29 aug ’21
    16:30 - 20:00
    Harmoniezaal (via de Doelen Studio)
  • Prijzen exclusief servicekosten vanaf €2,75 per bestelling (m.u.v. externe verkoop). Meer weten over de servicekosten? Klik hier.

Absurde opera parodieën met Barbiepoppen in de hoofdrol

Op het kleinste podium van het festival voert de Estse-Amerikaanse zangeres Sirje Viise in haar eentje beroemde opera’s uit. Ze schakelt daarbij de hulp in van tientallen Barbiepoppen en een GI-Joe. Viisse verzorgt zelf alle stemmen, rollen, instrumenten, sets, kostuums, video’s en interviews. DOLLS is een voorstelling die de absurditeit van grootse opera terugbrengt naar een schaal van 1:6. De satirische en feministische performance is een reactie op de drastische bezuinigingen. Met een zesde van het geld en inspanning kun je nog steeds genieten van een volledige opera. Je zult ook blij zijn om te ontdekken dat je slechts een zesde van je gebruikelijke aandachtsspanne nodig hebt.

In DOLLS wordt elke festivaldag een andere opera geparodieerd. Laat je verrassen!

credits

Performance, artistic direction, concept Sirje Aleksandra Viise

cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.