© Francis Buseko

Bongeziwe Mabandla

kijk terug
  • za 10 jul ’21
    -
    zo 10 jul ’22
    20:30 - 00:00
    online

De Zuid-Afrikaanse singer-songwriter brengt traditionele muziek en eigentijdse zang en gitaar samen tot een eigen unieke klank

Bongeziwe Mabandla laat traditionele en moderne muzikale invloeden versmelten in vindingrijke afro-folknummers, gezongen in zijn moedertaal Xhosa.

Met zijn debuutalbum Umilo uit 2013 zette Mabandla zichzelf direct op de kaart, voor zijn tweede album Mangaliso won hij in 2018 een SAMA (South African Music Award). Het derde album iimini verscheen in maart 2020 en brengt Bongeziwe de wereld over.

Media van Billboard tot COLORS zijn lovend, maar ook in Nederland bleef het niet onopgemerkt. Het album kwam binnen op #3 in de Soul/RnB charts en op #85 in de algemene album charts. Na eerder als onderdeel van Afrovibes door Nederland te hebben getourd, inclusief Rotterdam, wist hij in 2020 ondanks de restricties toch een uitverkochte clubtour te doen met als hoogtepunt een op 1,5m uitverkochte grote zaal van Paradiso.

programma


Dit concert is onderdeel van Breeduit de Doelen. Vernieuwende online concerten met een typische Doelen twist! Klassiek, jazz en pop; van fado tot hiphop - zoveel mogelijk muziekgenres komen aan bod. De streams zijn gratis te bekijken via de Doelen Online. Bepaal bij het reserveren zelf hoeveel je wilt doneren.   

hoe kijk ik de online stream?​​

Kijk in je browser​ op tv, mobiel, tablet of computer​. Met Google Chromecast en Apple Airplay stream je eenvoudig van je mobiel of tablet naar het grote scherm.

veelgestelde vragen


steun de Doelen en
word onderdeel van cultuur!
Denk ook aan een donatie. Met jouw bijdrage kun je ons helpen door deze lastige periode heen te loodsen, maar ook zorgen dat cultuur in de stad Rotterdam blijft bestaan en artiesten kunnen blijven optreden. 

ik doneer

Bekijk deze pagina voor alle geldende coronamaatregelen binnen de Doelen.