Young DoelenEnsemble o.l.v. Maarten van Veen © Maarten Laupman

Femenine

Young DoelenEnsemble met Amenti collectief
  • wo 3 nov ’21
    20:15
    Grote Zaal
  • Excl. servicekosten: €2,75 per bestelling (m.u.v. externe verkoop). Meer weten over de servicekosten? Klik hier.
    Lees hier over het ruilbeleid. 

Deels geïmproviseerde ode aan de vrouw met karakteristieke sound

Femenine is nog even fris en fruitig als toen! Componist Julius Eastman eert met dit werk de vrouw: haar schoonheid, haar kracht en alle begin van leven op aarde. Voor een groot gedeelte afhankelijk van het improvisatievermogen van de uitvoerders is deze compositie iedere uitvoering anders. Femenine baadt de luisteraar in golven van tonale kleuren van verweven blazers, piano, viool, percussie, synthesizer en - uniek - de eigen uitvinding van de componist van gemechaniseerde sleebellen, die het 72 minuten durende stuk voorzien van zijn karakteristieke puls. 
  
Laura Trompetter speelt op de speciaal voor haar gebouwde instrumenten mee met het Young DoelenEnsemble. Het Amenti collectief kreeg een volledig 'carte blanche' om op deze muziek een dans te maken. 


Red Sofa

Dit concert is onderdeel van de Red Sofa. Verkrijgbaar met de Red Sofa strippenkaart en ook in de verkoop als los concert. 

programma

Julius Eastman Femenine  

om 19.30u gesprek op de Red Sofa

download de programmatoelichting

credits

Young DoelenEnsemble | Maarten van Veen piano/leiding | Laura Trompetter vibrafoon | Amenti collectief dans 

Bekijk deze pagina voor alle geldende coronamaatregelen binnen de Doelen. 

cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.