Young DoelenEnsemble o.l.v. Maarten van Veen © Maarten Laupman

Femenine

Young DoelenEnsemble met Amenti Theatre Company
  • wo 3 nov ’21
    20:15 - 21:30
    inloop vanaf 19:00
    Grote Zaal
    geweest

Deels geïmproviseerde ode aan de vrouw met karakteristieke sound

Femenine is nog even fris en fruitig als toen! Componist Julius Eastman eert met dit werk de vrouw: haar schoonheid, haar kracht en alle begin van leven op aarde. Voor een groot gedeelte afhankelijk van het improvisatievermogen van de uitvoerders is deze compositie iedere uitvoering anders. Femenine baadt de luisteraar in golven van tonale kleuren van verweven blazers, piano, viool, percussie, synthesizer en - uniek - de eigen uitvinding van de componist van gemechaniseerde sleebellen, die het 72 minuten durende stuk voorzien van zijn karakteristieke puls. Laura Trompetter speelt op de speciaal voor haar gebouwde instrumenten mee met het Young DoelenEnsemble.

Het Amenti Theatre Company kreeg een volledig 'carte blanche' om op deze muziek een dans te maken. DoelenEnsemble en Amenti komen beiden uit de HBS, een nieuwe multiculturele hub in het centrum van de stad, waar eigenzinnige eenlingen en collectieven experimenteren, produceren en programmeren. Waar kunstenaars en makers crossovers aangaan en interacteren, bijvoorbeeld door dit Femenine programma samen te maken. 


Red Sofa

Dit concert is onderdeel van de Red Sofa. Verkrijgbaar met de Red Sofa strippenkaart en ook in de verkoop als los concert. 

programma

Julius Eastman Femenine  

om 19.30u gesprek op de Red Sofa

download de programmatoelichting

credits

Young DoelenEnsemble | Maarten van Veen piano/leiding | Laura Trompetter vibrafoon | Amenti Theatre Company dans