© Marco Borggreve

Janine Jansen speelt Vier jaargetijden

Amsterdam Sinfonietta met Janine Jansen

Stervioliste Janine Jansen speelt met Amsterdam Sinfonietta de populaire Vier jaargetijden 
 

Stervioliste Janine Jansen keert na vele jaren terug bij Amsterdam Sinfonietta met een van de meest populaire klassieke werken aller tijden: Vivaldi's De vier jaargetijden. Vivaldi gaf de concerten de ondertitels La Primavera, L'estate, L'autunno en L'inverno mee, en verbeeldt in de stukken onder meer kabbelende beekjes, onweer, hondengeblaf en diverse zangvogels.

Tsjaikovski's meesterwerk Serenade is een van de beroemdste stukken voor strijkorkest, een unicum in het romantische repertoire. Tsjaikovski schreef het vrolijke werk vol Russische folklore, terwijl hij zich in Mozart verdiepte. De Serenade heeft zeker de lichtheid van Mozarts serenades, maar de intensiteit, virtuositeit en emotionele diepten ontstijgen een gangbare serenade. 
 

Amsterdam Sinfonietta met violist en artistiek leider Candida Thompson © Ronald Knapp

programma

Concert 19.00 uur: 
Tsjaikovski Serenade voor strijkers | Vivaldi De vier jaargetijden, Lente & Zomer  
 
Concert 21.00u: 
Tsjaikovski Serenade voor strijkers | Vivaldi De vier jaargetijden, Herfst en Winter 
 

credits

Amsterdam Sinfonietta | Candida Thompson leiding en viool | Janine Jansen viool

cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.