Ralph van Raat © Heather Pinkham

John Adams in vier handen

Ralph van Raat en Maarten van Veen
  • di 12 okt ’21
    20:15 - 22:10
    inloop vanaf 18:30
    Grote Zaal
    geweest

Twee toppianisten vieren de 75e verjaardag van John Adams met de uitvoering van zijn complete werk voor twee piano's, inclusief premières

Een programma rondom één van de meest succesvolle levende componisten van dit moment, de Amerikaan John Adams, die in 2022 zijn 75e verjaardag viert. In dit kader nodigde Ralph van Raat medepianist Maarten van Veen uit om samen zijn complete werk voor twee piano’s te presenteren, inclusief, op verzoek van John Adams, het werk Roll over Beethoven dat niet eerder in Nederland te horen was. Dit werk zit vol met referenties aan twee late werken van Beethoven: de Diabelli Variaties en de Sonate opus 110
 
Verder staat een nieuwe bewerking voor twee vleugels van wellicht Adams’ meest bekende orkestwerk, het flitsende Short Ride in a Fast Machine, op het programma, en het jazzy, opzwepende Hallelujah Junction.  
 
Dit concert is compleet met de hypnotiserende en grootse minimalistische vroege solocompositie Phrygian Gates, uitgevoerd door Van Raat, wiens meervoudig bekroonde opname van dit werk voor Naxos te horen is in de film Call Me By Your Name.


Red Sofa

Dit concert is onderdeel van de Red Sofa. Verkrijgbaar met de Red Sofa strippenkaart en ook in de verkoop als los concert. 

programma

Beethoven Sonate, op. 110 | Adams Roll Over Beethoven (voor 2 piano's) | Short Ride in a Fast Machine (voor 2 piano's) | Phrygian Gates | Hallelujah Junction (voor 2 piano's)

Om 19.30u Red Sofa-gesprek met Ralph van Raat, Maarten van Veen én John Adams (!) in de hal Grote Zaal.

De signeersessie na afloop van het concert gaat helaas niet door. 

download de programmatoelichting

credits

Ralph van Raat piano  
Maarten van Veen piano  

Maarten van Veen © Anne Meyer