Calliope Tsoupaki © Michiel van Nieuwkerk

Odysseus

geannuleerd - Asko|Schönberg speelt Tsoupaki
  • do 2 dec ’21
    20:15
    Grote Zaal
    geweest

Dit concert is geannuleerd. Kaartkopers worden per e-mail geïnformeerd.


Een stormachtige reis vol virtuositeit en dramatiek

Wat gebeurt er als we de controle dreigen te verliezen, als een handeling leidt tot onomkeerbare gevolgen? Het muzikale drama Odysseus is geïnspireerd op een cruciaal moment in de mythe van Odysseus’ reis. Hij krijgt een zak met tegenwinden mee, opdat hij onderweg zelf nooit last van tegenwind heeft. Maar de tegenwinden ontsnappen en ontwikkelen zich tot een oncontroleerbare storm. 

Odysseus is een dialoog tussen beweging en beeld, waarmee componist des vaderlands Calliope Tsoupaki en beeldend kunstenaar Awoiska van der Molen ons confronteren met de consequenties van ons menselijk handelen in het hier en nu. Projectie van fotografische beelden, gemaakt op Griekse grond, versterken de muzikale emoties. Calliope gebruikt de virtuositeit en muzikaliteit van de musici van Asko|Schönberg om de beweging en spanning van dit epos te verklanken en een muzikale dramatiek mee te geven. Het nergens stil kunnen staan - de voortdurende tegenwind - zorgt voor een dynamische muzikale vorm met constante verandering.


Red Sofa

Dit concert is onderdeel van de Red Sofa. Verkrijgbaar met de Red Sofa strippenkaart en ook in de verkoop als los concert. 

‘Je moet wennen aan Tsoupaki’s Odysseus, maar gaandeweg gaan de beelden en noten flonkeren.’

**** NRC

programma

Tsoupaki Odysseus

Bij aanvang, om 20.15 uur, een kort Red Sofa gesprek vanaf het podium.

download de programmatoelichting

credits

Asko|Schönberg | Awoiska van der Molen fotograaf/beeldend kunstenaar | Jurjen Alkema projecties

Dit programma is mede mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds. De compositie is tot stand gekomen met steun van Fonds Podiumkunsten.