Shunske Sato met de Nederlandse Bachvereniging © Juri Hiensch

Kunst der Fuge belicht

Nederlandse Bachvereniging
  • vr 8 okt ’21
    19:00
    Grote Zaal
  • Prijzen exclusief servicekosten vanaf €2,75 per bestelling (m.u.v. externe verkoop). Meer weten over de servicekosten? Klik hier.

Het intrigerende muzikale bouwwerk van Bach op unieke wijze belicht. 

Die Kunst der Fuge is een monument. Bach bouwde één enkel muzikaal thema uit tot een groots werk van ruim een uur, waarin het thema wordt omgekeerd, gedraaid, vergroot en verkleind. Dit bizarre en intrigerende muzikale bouwwerk licht de Nederlandse Bachvereniging tijdens dit concert letterlijk uit met lichtkunstenaar Folkert Uhde. De belichting en de plaatsing van de musici in de ruimte sluiten naadloos aan op zowel de structuur van de muziek als de architectuur van het gebouw. Speciaal voor deze bijzondere productie maakte Shunske Sato een eigen instrumentatie van Die Kunst der Fuge, waarin hij de veelkleurigheid van het werk én van de Nederlandse Bachvereniging laat horen.

programma

Johann Sebastian Bach Die Kunst der Fuge, BWV 1080 (instrumentatie door Shunske Sato)  

credits

Nederlandse Bachvereniging | Shunske Sato viool en leiding | Folkert Uhde regie en licht 

cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.