songbook

de Doelen Kids
  • za 10 apr ’21
    -
    zo 18 apr ’21
    online

Met welke kinderliedjes ben jij grootgebracht?

kijk terug

Stadsbeiaardier Richard de Waardt verzamelde in het Rotterdam Songbook kinderliedjes uit alle culturen in Rotterdam. Speciaal voor de Kindermuziekweek zingen kinderen een selectie uit het Songbook. 

De Rotterdamse stadsbeiaardier heeft de afgelopen twee jaar ruim 170 kinder- en volksliedjes uit alle windstreken verzameld in het Groot Rotterdams Songbook. In Rotterdam worden immers meer dan 170 talen gesproken! Hij speelt deze liedjes regelmatig op het eeuwenoude carillon, hoog in de toren van de Laurenskerk.  

dagelijks vanaf
10.00 uur

In samenwerking met muziekeducatieplatform ZangExpress presenteert de Doelen in dagelijkse clips een selectie van deze kinderliedjes. Kinderen zingen de liedjes in hun eigen taal en vertellen in een interview meer over de inhoud van het lied en hun lievelingsmuziek.  

digitaal lesmateriaal 

Aanvullend op de videoclips biedt ZangExpress digitaal lesmateriaal aan, om in de klas zelf met de verschillende liedjes aan de slag te gaan. 

naar het lesmateriaal

inloggegevens:
Schoolcode: ZangE525
Groepscode: lees57

Dit programma is gemaakt in het kader van de Kindermuziek week 2021

programma

Kindermuziekweek 2021

De Doelen Kids songbook uitzendingen zijn onderdeel van de derde landelijke Kindermuziekweek. Eindelijk een evenement dat wél doorgaat! Vanaf 9 tot en met 18 april 2021 kunnen kinderen van 0 tot 12 jaar genieten van alle soorten muziek, maar nu online. Want muziek verbindt, juist nu!

Iedere dag is er keuze voor activiteiten uit een boordevol programma dat is samengesteld met alle deelnemers en ambassadeurs! Zelf muziek maken, een optreden bijwonen van Dirk Scheele via de live stream, lekker dansen met de Dons-band, meedoen aan de dag-contest of live vragen stellen aan één van onze ambassadeurs? Het kan allemaal!

hoe werkt het?

Via de Facebookpagina en Instagrampagina van Kindermuziekweek klik je iedere dag door naar alle muziekactiviteiten van die dag. Of abonneer je alvast op het YouTube kanaal om niets te hoeven missen.

Op de website kindermuziekweek.nl staat een programma in de vorm van een blokkenschema. Dit kun je printen zodat je weet wat er op iedere dag te doen is.

credits

Deze productie is mede mogelijk gemaakt door​:

Stichting Zabawas​
Stichting Orlando Goban ​
Van Ommeren - de Voogt Stichting
Stichting Elise Mathilde Fonds​

zangers

Malek en Zahra Al Faraj | Sharfinieno | Aïsha | Marwa | Ly-Shai | Marley Son |  Dylan

met dank aan ZangExpress

muziek​

met dank aan Stadsbeiaardier Richard de Waardt ​

cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.