Poliana (c) Maarten Laupman

Poliana Vieira Canta

kijk terug
  • di 18 mei ’21
    -
    wo 18 mei ’22
    10:00 - 10:00
    online

De première was op de avond vóór de Anjerrevolutie van Portugal, waar zij is geboren! Een intiem concert van Poliana Vieira in een semi-akoestische sound, met o.a. wereldpianist en producer Toy Vieira. Een ode aan haar achtergrond: Portugal en Kaapverdië.

Singer-songwriter Poliana Vieira geeft in dit intieme online concert een voorproefje van haar aankomende theatertour Canta (‘zingt’), waarin zij een paar van haar nieuwe composities uit haar samenwerking met gitarist en producer Niké Laos laat horen, in combinatie met pareltjes van haar debuut album MOODS, bestaande fados en mornas waar zij mee is opgegroeid, die haar achtergrond en verloop van haar muziekstappen vertegenwoordigen. 
 
Poliana combineert in haar muziek meertalige pop, souljazz en r&b met traditionelere stijlen uit de wereldmuziek, waaronder de melancholische mornas, vrolijke coladeras en hoopvolle fado.
  
Met medewerking van levende piano legende, producer én oom Toy Vieira (Cesária Évora/Lura/Stromae), gitarist/producer Niké Laos, en percussionist Vernon Chatlein, zingt Vieira deze avond in zowel Portugees, Engels als Kaapverdisch, over verschillende facetten van liefde en relaties die zich voorkomen in het leven.

'prachtige pure stem, perfecte timing en die haar zang gebruikt in verschillende ritmes, met spoken word als afwisseling'

3voor12

programma


Dit concert is onderdeel van Breeduit de Doelen. Vernieuwende online concerten met een typische Doelen twist! Klassiek, jazz en pop; van fado tot hiphop - zoveel mogelijk muziekgenres komen aan bod. De streams zijn gratis te bekijken via de Doelen Online. Bepaal bij het reserveren zelf hoeveel je wilt doneren.   

hoe kijk ik de online stream?​​

Kijk in je browser​ op tv, mobiel, tablet of computer​. Met Google Chromecast en Apple Airplay stream je eenvoudig van je mobiel of tablet naar het grote scherm. De streams zijn gratis te bekijken via de Doelen Online. 

veelgestelde vragen


steun de Doelen en
word onderdeel van cultuur!
Denk ook aan een donatie. Met jouw bijdrage kun je ons helpen door deze lastige periode heen te loodsen, maar ook zorgen dat cultuur in de stad Rotterdam blijft bestaan en artiesten kunnen blijven optreden. 

ik doneer met een tikkie

credits

Toy Vieira piano | Niké Laos gitaar | Vernon Chatlein percussie | Poliana Vieira vocals

Bekijk deze pagina voor alle geldende coronamaatregelen binnen de Doelen.