Harp vs. Harp

Edmar Castaneda & Grégoire Maret
  • zo 27 mrt ’22
    20:30 - 22:00
    inloop vanaf 20:00
    Eduard Flipse Zaal
    geweest

Castañeda is de man die het instrument harp opnieuw uitvond, terwijl Maret met zijn fantastische mondharmonicaspel de grenzen weet te verleggen. 

Edmar Castañeda en Grégoire Maret samen op één podium, hoe bijzonder is dat. Castañeda, de in Colombia geboren harpist heeft zijn spel op een perfecte manier geïntegreerd in de wereld van de jazz. Hij is een innovator pur sang en speelde mee op albums van onder meer gitarist John Scofield, bassist Marcus Miller en popster Sting. Daarnaast is hij ook een gewaardeerd componist die symfonische stukken schreef voor veel gerenommeerde orkesten. Het was de legendarische saxofonist Paquito D’Rivera die Castañeda in de jaren ’90 introduceerde in de jazz. Vanuit zijn thuisbasis New York veroverde hij in sneltreinvaart de wereld. Maret was jarenlang een veelgevraagd sideman en speelde onder meer al in 2007 met Marcus Miller op North Sea Jazz. In dat jaar bracht hij met Andy Milne zijn eerste album Scenarios uit. Snel daarna volgden er meer. Volgens velen is hij de onbetwiste opvolger van Toots Thielemans. 

Dit concert is verplaatst van 28 maart 2021 naar 27 maart  2022. Kaartkopers zijn per e-mail op de hoogte gebracht. Geen e-mail ontvangen? Neem dan contact op met de kassa. 

"Two men from mountainous regions have made a remarkeable ascent. Breathe in the clear air, take in the marvellous view, and just enjoy the irresistible sounds."

ACT, 2019