Spinvis

Nederlandstalige woordkunstenaar terug met nieuw album

De plek van Spinvis in het poplandschap is als een microstad, een beetje zoals Madurodam – een eigen universum met een eigen referentiekader.

In het verleden zijn veel artiesten uitgeroepen tot ‘de nieuwe Spinvis’, maar het feit is: ‘de nieuwe Spinvis’ bestaat niet. Behalve Spinvis zelf natuurlijk. Zeg nu eens zelf: wie goochelt met woorden en zinspreuken op vergelijkbare wijze? Erik de Jongs plek in het vaderlandse poplandschap is als een microstad, een beetje zoals Madurodam – een eigen universum met een eigen referentiekader. Liedjes als Het Voordeel Van Video en We Vieren Het Toch vangen het banale in de pracht en vice versa, ambachtelijk gecomponeerd – maar nooit te hoogdravend.

Het blijft wonderbaarlijk hoe Spinvis schijnbaar ongrijpbare hersenspinsels voorziet bepaalde zeggingskracht en complexiteit. Zijn muziek is net als een handschrift: een persoonlijke zegel dat niemand voor honderd procent kan namaken. Als we de vogeltjes mogen geloven lonkt er dit jaar weer nieuw werk over de horizon. Spinvis zal twee shows spelen: eentje in de middag en eentje in de avond. 


Dit concert was verplaatst van 3 januari 2021 naar 8 mei 2021 en is opnieuw verplaatst naar 14 december 2021. De locatie van het concert is gewijzigd naar de Grote Zaal van Theater Rotterdam, met zit- en staplaatsen. Kies zelf een plek uit bij binnenkomst. Huidige tickets blijven vanzelfsprekend geldig. Voor vragen mail naar tickets@rotown.nl.

credits

i.s.m. Rotown, LantarenVenster, BIRD en Motel Mozaique Concerts

Bekijk deze pagina voor alle geldende coronamaatregelen binnen de Doelen. 

cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.