Ars Choralis Coeln - Rose van Jhericho

Echoes from the Middle Ages
  • vr 11 feb ’22
    20:00 - 21:30
    Pelgrimvaderskerk
    geweest

Een indrukwekkende getuigenis van het geestelijke en culturele leven van het Rijn-Moezelgebied tijdens de late middeleeuwen

Liederen uit het liedboek van Anna von Köln
Na het succesvolle optreden rondom de liederen van Hildegard von Bingen, keert Ars Choralis Coeln terug met liederen uit het liedboek van Anna von Köln uit de Moderne Devotie (rond 1500). Anna von Köln behoorde waarschijnlijk tot een groep van nederrheinische begijnen in de regio van Keulen en gebruikte de liederenbundel ter privé-devotie. De titel van dit concert verwijst naar de roos van Jhericho, een woestijnplant, die in de late middeleeuwen als heilige bloem werd vereerd, omdat zij symbool stond voor de wederopstanding. Verwacht een mengeling van middelnederlandse en nederduitse, ‘ripuarische’ liederen (in het lokale dialect van Keulen).  

Dit event is verplaatst van 28 januari 2022 naar 11 februari 2022. Kaartkopers worden per e-mail op de hoogte gebracht.

programma

Echoes from the Middle Ages 
Maak in deze concertreeks een reis in de tijd naar de periode van de oudste geschreven muziek uit Europa. Met een combinatie van traditionele uitvoeringen, moderne bewerkingen en nieuwe composities, maken drie vocale ensembles de oude liederen toegankelijk voor een nieuw publiek. Voorafgaand aan de concerten worden diverse lezingen en workshops georganiseerd. 

19:00 uur:   Inloop
19:25 uur:   Inleiding Ars Choralis Coeln, over de muziek in het Liederbuch von Anna von Köln
19:40 uur:   Wijnproeverij en/of koffie en thee.
20:00 uur:   Aanvang concert
21:15 uur:   Einde concert - gelegenheid tot verder wijnproeven

inclusief 2 consumpties (wijn/koffie)

credits

Ars Choralis Coeln | in samenwerking met Vox Interna