Out of darkness

Umbra
  • za 9 okt ’21
    20:15 - 21:30
    inloop vanaf 19:15
    Pelgrimvaderskerk
    geweest

Verfrissende versmelting van oude muziek met de IJslandse traditie

Umbra bestaat uit een groep jonge IJslandse vrouwen die op een verfrissende manier middeleeuwse muziek uit diverse delen van Europa uitvoert, waarbij ook de eigen IJslandse traditie niet vergeten wordt. De vocale muziek wordt in dit concert begeleid door diverse instrumenten, waaronder: barokviool, contrabas, Keltische harp en slagwerk. Hoewel het karakter van de muziek niet verandert, wordt de oude muziek met deze instrumentatie in een nieuw jasje gestoken.

Echoes from the Middle Ages 

Maak in deze concertreeks een reis in de tijd naar de periode van de oudste geschreven muziek uit Europa. Met een combinatie van traditionele uitvoeringen, moderne bewerkingen en nieuwe composities, maken drie vocale ensembles de oude liederen toegankelijk voor een nieuw publiek. Voorafgaand aan de concerten worden diverse lezingen en workshops georganiseerd.

Dit concert is verplaatst van 30 oktober 2020 naar 12 maart 2021 en nogmaals verplaatst naar 9 oktober 2021. Kaartkopers zijn per e-mail op de hoogte gebracht. Geen e-mail ontvangen? Neem dan contact op met de kassa. 

credits

i.s.m. Vox Interna