Out of darkness

Umbra
  • za 9 okt ’21
    20:15
    Pelgrimvaderskerk
  • Prijzen exclusief servicekosten vanaf €2,75 per bestelling (m.u.v. externe verkoop). Meer weten over de servicekosten? Klik hier.

Dit concert was verplaatst van 30 oktober 2020 naar 12 maart 2021, maar wordt nogmaals verplaatst naar 9 oktober 2021. Kaartkopers worden per e-mail op de hoogte gesteld.

Bekijk de laatste updates over uw concert op dedoelen.nl/update

Verfrissende versmelting van oude muziek met de IJslandse traditie

Umbra bestaat uit een groep jonge IJslandse vrouwen die op een verfrissende manier middeleeuwse muziek uit diverse delen van Europa uitvoert, waarbij ook de eigen IJslandse traditie niet vergeten wordt. De vocale muziek wordt in dit concert begeleid door diverse instrumenten, waaronder: barokviool, contrabas, Keltische harp en slagwerk. Hoewel het karakter van de muziek niet verandert, wordt de oude muziek met deze instrumentatie in een nieuw jasje gestoken.


programma

Echoes from the Middle Ages 
Maak in deze concertreeks een reis in de tijd naar de periode van de oudste geschreven muziek uit Europa. Met een combinatie van traditionele uitvoeringen, moderne bewerkingen en nieuwe composities, maken drie vocale ensembles de oude liederen toegankelijk voor een nieuw publiek. Voorafgaand aan de concerten worden diverse lezingen en workshops georganiseerd.

i.s.m. Vox Interna


cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.