Tristan en Isolde

De beroemde legende door a capella trio Les Itinérantes
  • zo 27 sep ’20
    14:30 - 15:45
    inloop vanaf 13:30
    Pelgrimvaderskerk

Deze versie van Tristan en Isolde werpt een overrompelende nieuwe blik op het beroemde middeleeuwse verhaal vol magie en wreed noodlot. 

Met de mystieke legende van Tristan en Isolde, maakt het publiek een reis door de tijd; terug naar de middeleeuwen. Het verhaal van twee geliefden, die over bergen en oceanen reizen, van een betoverende boomgaard en kasteel vluchten naar een woest en donker woud. Een verhaal vol echte magie en wreed noodlot. 

Het Franse a capella trio Les Itinérantes vond inspiratie in een tekst van Claude Riot en arrangeerde middeleeuwse manuscripten, waarbij zij afscheid genomen hebben van het typische middeleeuwse geluid. In dit beeldende muzikaal verhaal - afwisselend verteld door een verteller en de zangers - mengen het middeleeuws, Keltisch en wereldmuziek. 

Echoes from the Middle Ages 
Maak in deze concertreeks een reis in de tijd naar de periode van de oudste geschreven muziek uit Europa. Met een combinatie van traditionele uitvoeringen, moderne bewerkingen en nieuwe composities, maken drie vocale ensembles de oude liederen toegankelijk voor een nieuw publiek. Voorafgaand aan de concerten worden diverse lezingen en workshops georganiseerd. 

Bekijk deze pagina voor alle geldende coronamaatregelen binnen de Doelen. 

programma

13:45 uur introductie van Les Itinerantes

credits

cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.