geannuleerd | Orgel met blazers en slagwerk

Geert Bierling met musici van het Rotterdams Philharmonisch Orkest
  • wo 10 feb ’21
    19:00
    Grote Zaal
    geannuleerd

Dit concert is geannuleerd. Kaartkopers worden per e-mail geïnformeerd.

Bekijk de actuele informatie over concerten in seizoen 20/21 via dedoelen.nl/update

Musici uit het Rotterdams Philharmonisch Orkest en organist Geert Bierling bundelen hun krachten voor een uniek programma met twee 19e-eeuwse Franse componisten en de Venezolaanse Giancarlo Castro.

Giancarlo Castro is één van de succesverhalen van het inmiddels beroemde El Sistema programma in Venezuela. Grand fanfare is een van zijn eerste composities, een werk met invloeden uit de Latijns-Amerikaanse muziek, jazz en soundtracks voor films.
 
De Belgische trombonist en componist Steven Verhelst arrangeerde drie werken voor koperblazers, pauken en orgel van de Franse componisten Alexandre Guilmant en Léon Boëllmann. Deze negentiende-eeuwse componisten staan beide bekend om hun vele orgelcomposities. De bewerkingen van Verhelst zullen een nieuw licht doen schijnen op o.a. de Suite Gotique, een standaardwerk uit het orgelrepertoire. 

Dit programma kon eerder in november 2020 niet plaatsvinden en vervangt nu 'Geerts muzikale held' dat op deze datum gepland stond.

programma

Giancarlo Castro Grand fanfare | Alexandre Guilmant Méditation sur le Stabat Mater* | Guilmant Symfonie nr. 1* | Orgel solo improvisatie | Léon Boëllmann Suite Gotique*

*arrangementen door Steven Verhelst voor koper, pauken en orgel

Dit concert is een coproductie van de Doelen en het Rotterdams Philharmonisch Orkest

credits

Blazers en slagwerkers van het Rotterdams Philharmonisch Orkest | Geert Bierling Doelenorgel | o.l.v. Pierre Volders 


cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.