geannuleerd | Een schilderijententoonstelling

Ciconia Consort met LAM museum
  • zo 18 okt ’20
    15:00 - 16:15
    inloop vanaf 14:15
    Grote Zaal
    geannuleerd

Dit concert is geannuleerd. Kaartkopers worden per e-mail geïnformeerd.

Bekijk de actuele informatie over concerten in de 1e helft van seizoen 20/21 via dedoelen.nl/update

Geniet van beeldende kunst in de concertzaal! In dit afwisselende muzikale programma, uitgevoerd door strijkorkest Ciconia Consort, worden kunstwerken uit de collectie van het LAM getoond door museumdirecteur Sietske van Zanten. Verandert de beleving van de muziek door het beeld? En wat doet de muziek met de beleving van het kunstwerk?

over Ciconia Consort

Het strijkorkest Ciconia Consort is een internationaal gezelschap van 20 jonge topmusici. Het orkest staat onder leiding van Dick van Gasteren, die tevens vaste gastdirigent is bij het befaamde Simón Bolívar Orkest in Venezuela. Ciconia heeft naam gemaakt met een bijzondere programmering en artistieke topkwaliteit. Concertprogramma's spelen regelmatig in op maatschappelijk actuele thema’s en worden vaak gecombineerd met andere kunstdisciplines zoals theater, literatuur en wetenschap. 
 
In december 2018 verscheen de debuut CD French Music for String Orchestra die door internationale pers lovend werd ontvangen. Kijk voor meer informatie op www.ciconiaconsort.nl.

Dit concert is verplaatst van de Willem Burger Zaal naar de Grote Zaal. Kaartkopers worden per e-mail op de hoogte gebracht. Geen mail ontvangen? Neem dan contact op met onze kassa. 

Ciconia Consort with “its impressive unity and full string tone”

Musicweb-international

programma

ANTON WEBERN (1883 – 1945) - Langsamer Satz  
PAUL HINDEMITH (1895 – 1963) - Fünf Stücke für Streicher, opus 44, nr. 4 
TRISTAN KEURIS (1946 – 1996) - Variations for strings                    
OTHMAR SCHOECK (1886 – 1957) - Sommernacht 

cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.