Fabrizio Paterlini

Tour in Transition

Paterlini is een van de meest succesvolle Europese artiesten binnen het neoklassieke en minimal-kader: zijn muziek heeft meer dan 65 miljoen streams op Spotify.

Wat een bijzonder pad heeft componist Fabrizio Paterlini afgelegd. De Italiaan werkte tot zijn 35ste van negen tot vijf als accountant. Maar in zijn vrije tijd zat hij aan zijn piano, een instrument dat hij van jongs af aan bespeelde. Bij het onverwachte succes van zijn album 'Viaggi in Aeromobile' ('vliegreizen') nam zijn carrière als componist en pianist plotseling een vlucht.

Paterlini is nu een van de meest succesvolle Europese artiesten binnen het neoklassieke en minimal-kader: zijn muziek heeft meer dan 65 miljoen streams op Spotify. Het is niet moeilijk voor te stellen waarom de composities op zo'n indrukwekkende schaal weten te raken: zijn werk zweeft tussen het dramatische en spaarzame in, zonder te ver door te schieten in een richting. Het is muziek die de emoties alert houdt en de gevoelige punten trefzeker aanwakkert.

Onlangs bracht Paterlini de eerste van een reeks nieuwe EPs uit, getiteld 'Transitions'. Een goede naam, vooral als je zijn eigen levensverhaal in het achterhoofd houdt. Het is nooit te laat om je eventjes in een geheel andere staat van zijn te bevinden. Zo'n magische avond is precies wat Paterlini voor ons in petto heeft.Dit concert is verplaatst van 24 oktober 2020 naar 20 november 2021. Kaartkopers zijn per e-mail op de hoogte gebracht. Geen e-mail ontvangen? Neem dan contact op met de kassa. 

programma

Voor- en achteraf het concert wordt muziek verzorgd door Winterdagen. 

credits

i.s.m. Motel Mozaïque Concerts en Rotown

cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.