Carmina Burana | Carl Orff

The International Symphony Orchestra (Lviv) & Nationaal Koor van Oekraïne ‘Dumka’

Meer dan 130 musici voeren het krachtige en opzwepende meesterwerk van componist Carl Orff uit

Bekijk deze pagina voor alle geldende coronamaatregelen binnen de Doelen. 
Indien het event elders plaatsvindt raden wij aan contact op te nemen met de desbetreffende locatie.

Dirigent Raymond Janssen komt samen met het International Symphony Orchestra uit Lviv en het nationale koor van Oekraïne ‘Dumka’ met de grootste uitvoering van de Carmina Burana aller tijden. Meer dan 130 musici voeren het muzikale meesterwerk van componist Carl Orff uit. 

Mede dankzij het wereldberoemde ‘O Fortuna’ behoort de Carmina Burana tot de meest populaire muziekstukken ter wereld. In de 13de eeuw bezongen rondtrekkende monniken en studenten - als reactie op de strenge en vrome idealen van de kerk - het genot van de liefde, de drank en het zwerversleven. Orff gebruikte hun Latijnse en Duitse teksten als basis van zijn Carmina Burana. Het resultaat is een krachtig en opzwepend muziekstuk vol met voortstuwende ritmes. Geniet van elk moment dat geluk brengt. 

De Carmina Burana concerten in 2020 zijn verpaatst naar 2021. Bezoekers die reeds een kaartje hebben gekocht voor onderstaande data worden persoonlijk op de hoogte gesteld. 

  • zo 15 nov ’20 - 16.00 uur
  • wo 18 nov ’20 - 20.15 uur
  • ma 23 nov ’20 - 20:15 uur

cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.