Calliope Tsoupaki © Michiel van Nieuwkerk

geannuleerd | Ulysses

Asko|Schönberg speelt Tsoupaki
  • do 11 mrt ’21
    20:15
    Grote Zaal
    geannuleerd

Dit concert is geannuleerd. Kaartkopers worden per e-mail geïnformeerd.

Bekijk de actuele informatie over concerten in seizoen 20/21 via dedoelen.nl/update

Met deze nieuwe compositie vertelt Componist des Vaderlands Calliope Tsoupaki in muzikale vorm het verhaal van de Odyssee.

Componiste Calliope Tsoupaki wil de virtuositeit van de musici en de dramatiek van de jarenlange reis in een constant bewegende compositie laten klinken.

Calliope Tsoupaki over Ulysses:

‘ULYSSES is de derde compositie die ik voor kamerensemble wil gaan schrijven, waarin de virtuositeit en muzikaliteit van de musici van Asko|Schönberg ensemble wordt gebruikt om de beweging en spanning van dit epos zal verklanken. De tekst dient als vertrekpunt om de archetype van Ulysses te benaderen als beweging van wind, een dynamisch gegeven dat de musici uitgedaagd in hun virtuositeit en muzikale dramatiek. Het nergens stil kunnen staan, zorgt voor een dynamische muzikale form met transities en constante verandering. Het beeld wat ik heel fascinerend vind is het moment dat de zak waarin de winden waren opgesloten, per ongeluk werden losgelaten, hetgeen resulteerde in een storm. De reis als een onomkeerbaar punt. Ik maak een selectie van teksten, die vervolgens de dramaturgie van mijn compositie zullen bepalen, zonder dat die in de compositie gehoord of gezongen zullen worden. Het publiek krijgt ze te lezen als inspiratie of herinnering.’

Asko|Schönberg © Ada Nieuwendijk

programma

Tsoupaki Ulysses 

red sofa

Dit concert is onderdeel van onze red sofa serie. Maak kennis met de componisten en musici van nu. De serie (t.w.v. €119) bestaat uit meerdere concerten van nieuwe en actuele muziek. U ontvangt voor elk concert bericht om uw tickets voor het komende concert te reserveren. Daarnaast kunt u voor- of nagesprekken met enkele musici bijwonen.

ontdek het red sofa programma        

credits

Asko|Schönberg | Awoiska van der Molen beeld

mede mogelijk gemaakt door Mondriaan Fonds

cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.