Fazil Say © Marco Borggreve

geannuleerd | Fazil Say speelt Say

Amsterdam Sinfonietta
  • ma 8 feb ’21
    19:00
    Grote Zaal
    geannuleerd

Dit concert is geannuleerd. Kaartkopers worden per e-mail geïnformeerd.

Bekijk de actuele informatie over concerten in seizoen 20/21 via dedoelen.nl/update

De Turkse pianist en componist Fazil Say keert terug bij Amsterdam Sinfonietta met eigen werk en het eerste pianoconcert van Sjostakovitsj.

‘Wounded Bird’ is het tweede deel uit Says Vioolsonate nr. 2, een melancholisch werk dat hij schreef naar aanleiding van een natuurramp die onlangs in Turkije plaatsvond. De gewonde vogel wordt kunstig verklankt in de lyrische vioolpartij.

In de zomer van 1880 schreef Tsjaikovski zijn wonderschone Serenade voor strijkers als een hommage aan Mozart, die zelf vele serenades had geschreven.

Het eerste pianoconcert van Sjostakovitsj was aanvankelijk bedoeld als concert voor trompet en orkest. Slechts de kleine, maar onvergetelijke glansrol voor solotrompet is overeind gebleven in dit vrolijke, clowneske concert.

programma

Tsjaikovski Serenade voor strijkorkest | Say ‘Wounded Bird’; tweede deel uit Vioolsonate nr. 2. ‘Mount Ida’ | Sjostakovitsj Pianoconcert nr. 1

credits

Amsterdam Sinfonietta | William Hagen viool en muzikale leiding | Fazil Say piano

cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.