NJO © Nic Limper

geannuleerd | Pastorale

Storioni Trio met Nationaal Jeugdorkest
  • za 23 jan ’21
    19:00
    Grote Zaal
    geannuleerd

Dit concert is geannuleerd. Kaartkopers worden per e-mail geïnformeerd.

Bekijk de actuele informatie over concerten in seizoen 20/21 via dedoelen.nl/update

Het Storioni Trio viert zijn 25-jarig jubileum samen met het Nationaal Jeugdorkest met een uitvoering van het verrassende Tripelconcert van Moór.

Het jubilerende Storioni Trio soleert in deze wintertournee van het Nationaal Jeugdorkest (NJO) in een vergeten compositie van de Hongaarse Emanuel Moór. Het Tripelconcert is gecomponeerd in 1907 en opgedragen aan Alfred Cortot, Jacques Thibaut en Pablo Casals, die het ook vaak hebben gespeeld. Het stuk is hoogstwaarschijnlijk nooit eerder in Nederland uitgevoerd. 
  
Naast dit bijzondere werk voert het NJO de Zesde symfonie van Antonín Dvořák uit. Met deze ‘pastorale’ symfonie met duidelijke invloeden van Brahms, Beethoven en Schubert trok Dvořák voor het eerst internationale aandacht. Het werk uit 1880 kenmerkt zich door de lyrische melodieën die zowel bij de houtblazers en hoorns als de strijkers te horen zijn, maar ook door het volle en kleurrijke palet aan orkestrale klanken. Dvořák componeerde het werk voor de Philharmonie van Wenen en schreef aan zijn uitgever: ‘Ik heb erg hard gewerkt aan deze symfonie [.. ] en ik heb er ook veel plezier aan beleefd.’ 

programma

Moór Tripelconcert in d, op. 70 | Dvořák Symfonie nr. 6 in D, op. 60 

credits

Nationaal Jeugdorkest | Antony Hermus dirigent | Storioni Trio

cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.