Cappella Amsterdam © Marc Driessen

geannuleerd | The doubt of man

Cappella Amsterdam met Marcus Creed
  • do 21 jan ’21
    19:00
    Grote Zaal
    geannuleerd

Dit concert is geannuleerd. Kaartkopers worden per e-mail geïnformeerd.

Bekijk de actuele informatie over concerten in seizoen 20/21 via dedoelen.nl/update

Bekijk deze pagina voor alle geldende coronamaatregelen binnen de Doelen. 
Indien het event elders plaatsvindt raden wij aan contact op te nemen met de desbetreffende locatie.

Dirigent Marcus Creed selecteerde Britse composities waaruit twijfel spreekt. Moeten wij gehoor geven aan goddelijke geboden of aardse roepingen? Een onverwachte bron van creativiteit: de twijfel. Het zet ons aan het denken en is het vertrekpunt voor verandering. In dit programma, samengesteld door dirigent Marcus Creed, staan Britse componisten centraal.

Benjamin Brittens Sacred and Profane, een vijfdelig werk voor a capella koor, stelt de vraag of we gehoor zouden moeten geven aan goddelijke geboden, of toch de aardse roepingen moeten navolgen. Daarnaast wordt Brittens ode aan de heilige Cecilia, de patroonheilige van de muziek, uitgevoerd. Thomas Tallis’ Lamentations of Jeremiah is een werk uit twee delen, elk weer onderverdeeld in vier stukken, over de klaagliederen van Jeremia. Met treurige weeklachten over de verwoesting van het koninkrijk van Juda, de stad Jeruzalem en het zware lot dat de joden ten deelgevallen was. Jeremia begint te twijfelen: waarom heeft God het zo ver laten komen? Dat alles start met Walking with Thomas Hardy van de componist en tenor William Knight.

Marcus Creed

programma

Knight Walking with Thomas Hardy | Britten Sacred and Profane | Britten Hymn to St. Caecilia | Tallis Lamentations of Jeremiah | Stanford Twee motetten

credits

Cappella Amsterdam | Marcus Creed dirigent

cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.