Nederlandse Bachvereniging © Simon van Boxtel

geannuleerd | Bachs Weihnacht

Kerstconcert door de Nederlandse Bachvereniging

Dit concert is geannuleerd. Kaartkopers worden per e-mail geïnformeerd.

Bekijk de actuele informatie over concerten van seizoen 20/21 via dedoelen.nl/update

Beleef Shunske Sato’s debuut als leider van de Nederlandse Bachvereniging in een van de grote Bach-werken. 

De kerstvreugde ervaar je pas echt na de Advent, de periode van afwachting die aan kerst voorafgaat. In de drie weken voordat de kerkgangers in Leipzig Bachs magistrale kerstmuziek hoorden, klonken in de kerk juist geen cantates. Na deze sobere periode maakte Bachs feestelijke kerstmuziek waarschijnlijk extra indruk. Ook hoorde Bachs publiek het Weihnachts-Oratorium nooit als geheel. Elk van de zes cantates had zijn eigen dag, en de uitvoeringen werden afgewisseld tussen de Nicolai- en de Thomaskirche.  

Om het ontladende effect van Bachs stralende kerstmuziek ook nu tot zijn recht te laten komen, koos Shunske Sato er heel bewust voor dit programma niet met het jubelende openingskoor uit Bachs Weihnachts-Oratorium te beginnen. In plaats daarvan horen andere adventsmuziek uit Leipzig. Zo krijgen we iets mee van de soberheid die aan de vreugde-uitbarsting voorafgaat en wordt de kerstjubel nog specialer. Want het licht straalt nog feller als het eerst donker was. 

programma

“Als der gütige Gott” uit Neu Leipziger Gesangbuch 
"Vom Himmel kam der Engel Schaar”
uit Neu Leipziger Gesangbuch  
Bach Weihnachtsoratorium (cantate 2)
Buxtehude In dulci jubilo BuxWV52
Bach Weihnachtsoratorium (cantate 3) 

voorgesprek

19.15 uur in de Van Cappellen Zaal | Het voorgesprek zal niet plaatsvinden. Ter vervanging is er een kort gesprek in de Grote Zaal. Hiervoor hoeft u niet eerder te komen. 

credits

Nederlandse Bachvereniging | Shunske Sato muzikale leiding | Viola Blache sopraan | Ulrike Malotta alt | Daniel Johannsen tenor | Matthias Helm bas

cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.