Storioni Trio © Mike Roelofs

geannuleerd | Storioni Trio 25 jaar!

Jubileumfeest
  • zo 22 nov ’20
    19:00
    Grote Zaal
    geannuleerd

Dit concert is geannuleerd. Kaartkopers worden per e-mail geïnformeerd.

Bekijk de actuele informatie over concerten in de 1e helft van seizoen 20/21 via dedoelen.nl/update

Het van oorsprong Brabantse Storioni Trio viert hun 25-jarig bestaan exclusief in de Doelen. Sinds 1995 spelen zij in binnen en buitenland. Samen met bevriende musici wordt dit een feestelijke kamermuziekavond.

Ravel componeerde zijn Piano Trio in de zomer van 1914 in Frans-Baskenland. Ravel was in de buurt geboren, zijn moeder was Baskisch, en zodoende voelde hij zich erg verbonden met deze streek. In het Piano Trio, met name in het openingsdeel, liet Ravel zich volgens eigen zeggen inspireren door Baskische klanken.

Voor het tweede deel van dit concert sluiten de bevriende musici Vladimir Mendelssohn (altviool) en Ying Lai Green (contrabas) aan bij het jubilerende Storioni Trio. Het beroemde Forellenkwintet van Schubert ontleent zijn naam aan het vierde deel, waarin Schubert de melodie uit zijn eerder gecomponeerde lied Die Forelle gebruikte als basis voor verschillende variaties.


programma

Ravel Pianotrio in a | Schubert Forellenkwintet in A 

credits

Storioni Trio  
Vladimir Mendelssohn altviool | Ying Lai Green contrabas

cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.