PRJCT Amsterdam © Hans van der Woerd

geannuleerd | If Music be the Food of Love

PRJCT Amsterdam met Andreas Scholl en Maarten Engeltjes
  • do 29 okt ’20
    20:15
    Jurriaanse Zaal
    geannuleerd

Dit concert is geannuleerd. Kaartkopers worden per e-mail geïnformeerd.

Bekijk de actuele informatie over concerten in de 1e helft van seizoen 20/21 via dedoelen.nl/update

De countertenoren Andreas Scholl en Maarten Engeltjes delen hun hoge mannenstem, een muzikale start als koorknaap en de relatie tussen meester en leerling met de componisten Henry Purcell en John Blow.

De countertenoren Andreas Scholl en Maarten Engeltjes zingen aria’s en duetten van hun zeventiende-eeuwse collega’s met daarbij voordracht van de sonnetten van Shakespeare. Andreas, Maarten, Henry en John begonnen alle vier hun muzikale loopbaan als knapen in het jongenskoor van de kerk. En wat een schitterende muziek heeft deze Engelse koortraditie niet voortgebracht! En, zoals de jonge Purcell een leerling van Blow was, zo kreeg de jonge Engeltjes zangles van Scholl.

Begeleid door PRJCT Amsterdam zingen Andreas Scholl en Maarten Engeltjes de prachtigste aria’s en duetten, bekende en minder bekende, die Purcell en Blow schreven voor het stemtype waar zij zich het meeste mee identificeerden: de countertenor, of alto, de hoge mannenstem. De muziek wordt verweven met sonnetten van Shakespeare in eigentijdse vertaling.

programma

Purcell
Sound the trumpet
Cold Song
Music for a while
In vain the am'rous flute
Sweeter than roses
Fairest Isle

e.a. werken van Henry Purcell, John Blow en Shakespeare sonnetten

voorgesprek

19.15 uur in de Van Cappellen Zaal

credits

PRJCT Amsterdam | Maarten Engeltjes countertenor | Andreas Scholl countertenor

cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.