Sinfonia Rotterdam © Jan Hordijk

Sinfonia met Ella van Poucke

opening orkesten- en ensembleserie

Sinfonia Rotterdam opent de serie orkesten en ensembles! 

Dit concert gaat door zoals gepland. U ontvangt van ons een servicemail met meer informatie over uw concertbezoek.

Speciale gast is celliste Ella van Poucke. Samen met het Rotterdamse kamerorkest Sinfonia speelt Van Poucke de Rococovariaties op. 33 voor cello en orkest van Tsjaikovski. Tjaikovski liet zich voor dit werk inspireren door de klassieke stijl van Mozart, gecombineerd met thematiek uit de late barokperiode.

Met de bekende De Moldau van Smetana en de opgewekte Symfonie nr.8 van Dvorák neemt Sinfonia o.l.v. Jurjen Hempel de luisteraar vervolgens mee door het Boheemse landschap van Tsjechië.

Vaste dirigent Conrad van Alphen kan met in achtneming van de huidige reisbeperkingen niet op tijd in Nederland zijn om in quarantaine gaan en op veilige wijze deze productie te leiden. Hij wordt vervangen door Jurjen Hempel.

programma

Tsjaikovski Rococovariaties voor cello en orkest, op. 33 | Smetana De Moldau, uit: Ma Vlast | Dvořák Symfonie nr.8 

download programmatoelichting

voorgesprek

Het voorgesprek kan helaas niet plaatsvinden.

credits

Sinfonia Rotterdam | Jurjen Hempel dirigent | Ella van Poucke cello*

i.s.m. Codarts en Koninklijk Conservatorium Den Haag  

*vanwege reisbeperkingen kon trompettist Matilda Lloyd helaas niet komen. Zij is daarom vervangen door celliste Ella van Poucke.

 

cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.