Aynur

Live in concert
  • za 26 sep ’20
    19:30 - 20:45
    inloop vanaf 18:30
    Willem Burger Zaal

Deze powervrouw zorgt voor een avond met innerlijke rust en troost. Haar muziek is een mix van klassieke Koerdische, Westerse en jazz muziek.

Aynur, dé ster uit Turkije, is terug met een nieuw album: Hedûr! Met Hedûr (Solace of Time) wil Aynur bijdragen aan de innerlijke rust van de luisteraars en muzikale troost bieden in de hedendaagse hectische moderne samenleving. Haar sound is een harmonieuze mix van klassieke Koerdische, Westerse en jazzmuziek. Naast de piano, is een contrabas, slagwerk, strijkkwartet, klarinet en tembur te horen.  

Aynur laat als spreekbuis van de Koerdische cultuur meer dan 300 jaar muziekgeschiedenis horen. Ze blijft dichtbij de traditionele Koerdische en Turkse muziek, en geeft er tegelijkertijd een eigentijds geluid aan met akoestische folk instrumenten, elementen uit de wereldmuziek en een hint van jazz en flamenco. Tijdens haar optreden zal opvallen dat Aynur een bevlogen wereldburger is. 


Dit concert is verplaatst van 30 mei 2020 naar 26 september 2020 | Willem Burger Zaal. Kaartkopers zijn per e-mail op de hoogte gebracht. Geen mail ontvangen? Neem dan contact op met onze kassa. 
 

Aynur heeft één van de rijkste stemmen van onze tijd

Worldwide Music Expo (WOMEX)

credits

Aynur Doğan zang & tembur | Xavi Torres piano | Sjahin During percussie

i.s.m. Mystiek Productions

cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.