© Susie Q Vintage Photography

Certain Animals

Album Release 'Songs To Make You Move'
  • vr 25 sep ’20
    20:30 - 22:20
    inloop vanaf 19:30
    Willem Burger Zaal

Het eigenzinnige Rotterdamse trio Certain Animals maakt melodieuze rock met een geheel eigen geluid. Na het uitbrengen van diverse singles, is het nu tijd voor de releaseparty van het debuutalbum 'Songs To Make You Move'.

Certain Animals maakt meerstemmige, melodieuze rock en steekt daarbij niet onder stoelen of banken waar de bandleden thuis naar luisteren. Grootheden uit de jaren ‘60 en ‘70 liggen dagelijks op de draaitafel. The Beatles, Beach Boys, Neil Young, Crosby, Stills & Nash en Electric Light Orchestra worden regelmatig uit de kast getrokken, maar ook het fuzzy en phasey werk van een hedendaagse band als Tame Impala hoor je terug in de muziek van Certain Animals. De band doet zich niet ruiger voor dan ze is en is niet harder dan waar het liedje om vraagt. Zonder te blijven hangen in het verleden brengt de band een eigenzinnig, eigen geluid dat zich op het podium vertaalt naar een energieke liveshow vol intieme momenten en explosieve uitbarstingen.

De band staat nog geen drie jaar op de planken, maar weet in deze korte periode al een stevige livereputatie op te bouwen met shows op festivals als Oerol, Zwarte Cross, Bevrijdingsfestival, Mañana Mañana, Big Rivers en in zalen als Paard, Rotown, Sugarfactory, Hedon, en Luxor Live. 

Tijdens een druk tourschema nemen bandleden Thijs van Leeuwen (zang, gitaar), Niels-Jan van Dijk (bas, zang) en Kees Braam (drums, zang) tussendoor ook de tijd om een eigen studio te bouwen op een voormalige afwerkplek in de havens van Rotterdam. In deze thuishaven schrijft, produceert en mixt de band eigenhandig debuutalbum ‘Songs To Make You Move’. Nadat ze iedere maand een nieuwe single uit brachten, is het nu tijd voor de releaseparty van het volledige album op zowel vinyl als CD!Dit concert is verplaatst van 24 april naar 25 september 2020 | Willem Burger Zaal. Kaartkopers zijn per e-mail op de hoogte gebracht. Geen mail ontvangen? Neem dan contact op met onze kassa. 

Een band om ook live in de gaten te houden, dat hebben we vorige week op NPO Radio 2 gezien en dat was bijzonder prettig!”

Leo Blokhuis (NPO Radio 2) over Certain Animals

programma

voorprogramma

Tricklebolt

credits

Thijs van Leeuwen zang, gitaar | Niels-Jan van Dijk bas, zang | Kees Braam drums, zang

Certain Animals zal op deze speciale avond muzikaal worden bijgestaan door tal van gastmuzikanten, waaronder:
 
Maarten Combrink trombone | Rumon Hagenaars trompet | Sophie Caelers hoorn | Hamid Behzadian Indiase slide | Mo Ga percussie | Quint Vullings toetsen

cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.