© Chris König

Redbourg Group

album release 'Bridge The Gap'
  • za 2 okt ’21
    20:30 - 21:45
    inloop vanaf 19:30
    Eduard Flipse Zaal
    geweest

Met hun debuutalbum Bridge the Gap neemt de Redbourg Group de luisteraar mee de hoogte in

Het eerste album van de Redbourg Group heeft een bijzondere betekenis voor Yuri Rhodenborgh, bandleider en gitarist van de band. De composities die hij voor dit album schreef, zijn geïnspireerd door zijn ervaringen uit het ‘highlinen’ waar hij naast het maken van muziek zijn tijd aan besteed. Highlinen is het balanceren op een polyester lijn van 2,5 centimeter breed die gespannen staat tussen twee hoge punten, bijvoorbeeld tussen twee hoge gebouwen. 

In 2016 richtte Yuri Rhodenborgh de Redbourg Group (toen Redbourg Quartet) op. De internationale, 6-koppige band speelde op podia en festivals als Paradox, BIRD, Dizzy en Jazz in Duketown, en haalde de finale van de Leidse Jazz Awards. In hun muziek onderzoekt het sextet de link tussen hedendaagse jazz en klassieke muziek uit de 19e en 20e eeuw, zoals ook te horen op hun debuut EP Trælanipan (2018). De muziek van de Redbourg Group zit vol onverwachte wendingen - geïnspireerd door componisten en gitaristen Reinier Baas en Kurt Rosenwinkel, en door de werken van Maurice Ravel en Olivier Messiaen. Klassieke harmonieën, zwevende melodieën en scheurende gitaarlijnen.

Dit concert is verplaatst van 6 mei 2021 naar 2 oktober 2021. Kaartkopers zijn per e-mail op de hoogte gebracht. Geen e-mail ontvangen? Neem dan contact op met de kassa. 

“Experience what it’s like to be floating in the sky, where no one’s been before!”

De Redbourg Group

credits

Yuri Rhodenborgh elektrische gitaar | Koen Smits trompet | Wietse Voermans alt saxofoon |
Lucas Martínez Membrilla tenor saxofoon | Marijn van de Ven contrabas | Denis Baeten drums

i.s.m. Jazz International Rotterdam