ode aan João Gilberto

Hermine Deurloo, Mike Boddé & Lilian Vieira
  • do 21 okt ’21
    20:30 - 19:15
    inloop vanaf 22:30
    Eduard Flipse Zaal

Van melancholieke ballads tot snelle samba’s! Een ode aan de grondlegger van de bossa nova

De lyrische klanken van de mondharmonica en de melancholiek van de Braziliaanse muziek lijken wel gemaakt voor elkaar. Deze avond brengen harmonicaspeelster Hermine Deurloo, zangeres Lilian Vieira (Zuco 103) en pianist Mike Boddé een ode aan João Gilberto, de grondlegger van de bossa nova, die juli 2019 is overleden. Het levert een feestelijk en zeer afwisselend concert op, van melancholieke ballads tot snelle samba’s.

Hermine Deurloo

Gefascineerd door de klank van de chromatische mondharmonica verruilde Hermine Deurloo haar altsaxofoon voor dit kleine instrument. En met succes! Deurloo opereert in de jazz, maar laat zich niet begrenzen door een bepaalde stijl. Zelfs als u haar naam nog niet kent, kent u haar geluid. Deurloo geeft in reclames een bekende rookworst net dat beetje extra pit.

Mike Boddé

Mike Boddé is bekend van TV en theater als cabaretier, schrijver en presentator, maar is daarnaast ook een uitstekende pianist en componist. Samen met Thomas van Luyn maakte hij de grote Mike & Thomas show. Hij is componist en vaste gast in het televisieprogramma Podium Witteman. Onlangs werd zijn nieuwste boek ‘Tril’ gepubliceerd.

Lilian Vieira

De in Brazilië geboren zangeres Lilian Vieira is al jarenlang de coryfee van de Braziliaanse muziek in Nederland. Ze kreeg (internationale) bekendheid met het trio Zuco 103 waarmee ze twaalf jaar lang wereldwijd concerten gaf. De laatste jaren is ze teruggekeerd naar haar muzikale wortels, het zingen van populaire Braziliaanse muziek en klassieke akoestische samba.

João Gilberto

De Braziliaanse componist en musicus werd beschouwd als de grondlegger van de bossa nova, een ingenieuze mix van samba en jazz. João Gilberto werd in ons land, en eigenlijk wereldwijd, vooral bekend vanwege zijn grote hit The Girl From Ipanema.

Dit concert is verplaatst van 26 maart 2021 naar 21 oktober 2021. Kaartkopers zijn per e-mail op de hoogte gebracht. Geen e-mail ontvangen? Neem dan contact op met de kassa.

credits

Hermine Deurloo harmonica | Lilian Vieira zang | Mike Boddé piano | Breno Viricimo bass | Enrique Firpi drums

i.s.m. Jazz International Rotterdam

Bekijk deze pagina voor alle geldende coronamaatregelen binnen de Doelen.