Polyphony 3

Jasper Blom Quartet & Pablo Held
  • do 4 nov ’21
    20:30
    Jurriaanse Zaal
  • Prijzen exclusief servicekosten vanaf €2,75 per bestelling (m.u.v. externe verkoop). Meer weten over de servicekosten? Klik hier.

Saxofonist en Buma Boy Edgarprijswinnaar Jasper Blom deelt op toegankelijke wijze de werking van Peter Schats Toonklok.

In de concertserie Polyphony weet saxofonist Jasper Blom met zijn kwartet op unieke wijze polyfone middeleeuwse muziek toegankelijk te maken. Voor dit derde deel werkt het Jasper Blom Kwartet samen met de Duitse pianist Pablo Held. Centraal staat ‘De Toonklok’ van de Nederlandse componist Peter Schat: een muzikaal systeem dat componisten volkomen vrijlaat om zich te ontworstelen van wat Schat ooit het ‘tonaliteitsprobleem’ noemde.  

Musicologie voor gevorderden zou je denken, maar het tegendeel is waar. Het Jasper Blom Kwartet weet met deze ingewikkelde materie het publiek in één klap te betoveren. Een gave die alleen de allerbesten hebben, en daarom ontvingen zij voor deze uitvoering de Buma Boy Edgarprijs. 

Dit concert is verplaatst van 20 mei 2021 naar 4 november 2021. Kaartkopers zijn per e-mail op de hoogte gebracht. Geen e-mail ontvangen? Neem dan contact op met de kassa. 

credits

Jasper Blom tenorsaxofoon | Pablo Held piano |  Jesse van Ruller Gitaar | Frans van der Hoeven bas | Martijn Vink drums 

i.s.m. Jazz International Rotterdam

cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.