(c)Ada Nieuwendijk

Die Stücke der Windrose

ASKO|SCHÖNBERG
  • di 11 feb ’20
    20:15 - 21:30
    inloop vanaf 19:00
    Jurriaanse Zaal

Ontdek het fantasierijke en humorvolle repertoire van de Argentijns-Duitse Mauricio Kagel. 

Voor Die Stücke der Windrose vond de componist inspiratie in zijn geboorteland, Argentinië. Met de wind waait een diversiteit aan muziek het land binnen: het noorden klinkt verrassend broeierig en het westen juist exotisch. Een cyclus voor vijf strijkers, piano, harmonium, klarinet en een uitgebreid palet aan slagwerk.

Asko|Schönberg is ensemble in residence bij Muziekgebouw aan ’t IJ, Amsterdam. Op het repertoire staat niet alleen werk van de generatie van 20ste-eeuwse muziekvernieuwers met grote, gerenommeerde namen als Andriessen, Goebaidoelina, Boulez, Kurtág en Ligeti. Ook werk van de huidige generatie als Michel van der Aa, Huang Ruo, Calliope Tsoupaki en Joey Roukens staat op de lessenaars. Het ensemble biedt kansen aan jong talent door jaarlijks compositie-opdrachten te verlenen aan jonge makers. Geregeld wordt onbekend en gloednieuw werk van hoge kwaliteit in première gebracht. Speciale aandacht is er voor relaties en intensieve samenwerkingen met grote, betekenisvolle componisten én aanstormend jong talent. Dankzij deze intensieve samenwerking met de componisten zelf zijn de musici zeer gespecialiseerd in het uitvoeren van nieuwe muziek.

programma

Kagel Die Stücke der Windrose

Om 19.15 uur gesprek op de Red Sofa

credits

Musici Asko|Schönberg

concertinformatie

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving dirigeert Reinbert de Leeuw dit concert niet omdat hij het rustiger aan gaat doen. Het concert zal worden geleid door de aanvoerder van het ensemble, zoals ook oorspronkelijk in de partituur staat vermeld
 

Bekijk deze pagina voor alle geldende coronamaatregelen binnen de Doelen.