nieuws en artikelen

Havenbedrijf Rotterdam verlengt sponsorrelatie met de Doelen

Rotterdam, 1 oktober 2019

Havenbedrijf Rotterdam heeft zijn sponsorrelatie met de Doelen met drie jaar verlengd. De afspraken
staan in het teken van het culturele aanbod van Rotterdam en heeft tot doel om de stad nog
aantrekkelijker te maken.

de Doelen Studio geopend

Kleinste podium, groots plezier. Midden in de stad aan het bruisende Schouwburgplein is het allerkleinste Doelen-podium open!

 

Nieuwe Zaalbenaming Grote Zaal

Om uw bezoek aan de Doelen nog aangenamer te maken is er een nieuwe routing ontwikkeld. Met een oppervlakte van 35.000m2 is het vinden van de juiste weg in de Doelen soms best lastig. Daarom introduceert de Doelen een nieuwe bewegwijzering, waarmee we ervoor zorgen dat iedereen eenvoudig de weg kan vinden.

We're part of Keychange!

De Doelen kondigt met trots aan dat zij zich aansluit bij de Keychange PRS Foundation. Dit internationale initiatief moedigt festivals en organisaties aan om tegen 2022 een 50/50 verdeling in gender te bewerkstelligen. Zo blijven we samen strijden voor meer representatie in de wereld van muziek.

Dirigent Barend Schuurman (81) overleden

De Rotterdamse dirigent Barend Schuurman, die bijna veertig jaar als cantor aan de Laurenskerk in Rotterdam was verbonden, is dinsdag 4 juni op 81-jarige leeftijd overleden.

De Kindermuziekweek gaat landelijk

Van 5 t/m 14 april 2019 vindt de eerste landelijke Kindermuziekweek plaats. Na tien succesvolle edities in de Doelen slaan twaalf grote landelijke partners de handen ineen om ieder kind in Nederland te laten genieten van live muziek.

Interview Ruben Hein

In zijn nieuwste theatertour laat Ruben Hein zien welke boventonen samen met zijn muziek zijn persoonlijke identiteit vormen. Op 9 mei staat hij met deze tour voor het eerst solo in de Doelen. 'Het voelt vrij naakt, zo zonder band. Ook om zoveel van mijzelf te laten zien.'

Monica Germino © Anne Reinke

Ontmoet de nieuwste generatie musici op ROAM

Tijdens ROAM (Rotterdam Art Music Festival) krijgen avontuurlijke muziekliefhebbers de kans om de internationale voorhoede van de vernieuwers binnen de klassieke muziek te ontmoeten in Rotterdam. Verwacht sprankelende concerten, cross-overs en grensverleggende muziek van veelal jonge musici die de verbinding durven leggen met andere genres als jazz en pop.

Angela Hewitt in de Doelen, recital en masterclass

Kijkje in de 'keuken' van de Doelen tijdens pianomasterclass

Jong talent is de toekomst. Dat we in de Doelen van alles doen om jong talent kansen te bieden, om musici op te leiden, een podium te geven en om studenten te stimuleren, dat is niet altijd duidelijk. Daarom bieden we af en toe een kijkje in onze 'jong talent keuken'. Op 21 februari bijvoorbeeld, wanneer toppianiste Angela Hewitt een exclusieve masterclass biedt aan een aantal speciaal geselecteerde pianotalenten. En u kunt erbij zijn. Gratis!

cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren. meer informatie…

cookie instellingen