Maher’s buffet terug in de Doelen Studio!

Maher is geen onbekende in het culturele en culinaire Rotterdam. Ooit zwaaide hij de scepter in het befaamde café-restaurant de Unie aan de Mauritsweg, waar hij bezoekers verraste met zijn wereldkeuken. Andere foodies kennen hem nog van restaurant LUX aan de ’s Gravedijkwal waar hij in de beginjaren de Siciliaanse keuken introduceerde. De uit Damascus afkomstige chef en filmmaker kwam via Sicilië en Milaan in 1992 in Rotterdam terecht en heeft altijd een band gehouden met de Maasstad. Na de Unie zette hij de keuken van het Maastrichtse kunstcentrum Marres op en daarnaast is hij tegenwoordig vooral cateraar in Rotterdam en omstreken. Niets is hem te gek. Zo kookt hij net zo lief voor kleine privé partijen als die van 1.000 personen. En telkens verrast hij de eters weer met eeuwenoude Palestijnse gerechten, Siciliaanse anti-pasti, Syrische soepen, maar ook oer Hollandse toetjes als hang op.

Het buffet opent op vrijdag 17 januari klokslag 6. Daarna is het iedere vrijdag Doelen Kitchen Dag in de Doelen Studio!

Tijdens IFFR is er gedurende de hele festival periode een aangepast menu van Maher voor de haastige filmfan verkrijgbaar in de Doelen Studio.

 

Prijs buffet: 3-gangen menu 19,50

 

De Doelen Studio is tijden IFFR van zondag tot woensdag open van 10.00 tot middernacht en van donderdag t/m zaterdag van 10.00 tot 01.00. Na het festival iedere dag van 10.00 tot 00.00, maandag gesloten.

Adres: Doelen Studio, Schouwburgplein 50, Rotterdam 3012 CL

________________________________________________________________________________

Noot voor de redactie: voor meer informatie Mieke van der Linden m.vanderlinden@dedoelen.nl en 06 16314788

Voor het laatste nieuws volg de Doelen Studio via www.dedoelen.nl/Studio en Instagram @miekindedoelenstudio