10 tips voor de decembermaand

In december hebben we voldoende concerten om je echt in die feeststemming te brengen. Soms is het lastig kiezen, daarom verzamelden wij onze 10 hoogtepunten van de maand in dit overzichtelijke lijstje. 

Göksel

i.s.m. Mystiek Productions ­

zaterdag 21 december

Deze grote Turkse popster gaat onze Willem Burger Zaal op stelten zetten. Göksel is niet bang om kwetsbaar te zijn en maatschappelijke kwesties aan te snijden, zoals de druk op vrouwen om altijd er mooi uit te zien.

Voor liefhebbers van: Turkse Pop

lees meer... 

Calefax 

Orgel de kerk uit! 

zondag 15 december

Het Calefax rietkwintet brengt, als echte liefhebbers van orgelmuziek, dit eens op andere wijze tengehore. Hoor prachtige orgelmuziek opnieuw gearrangeerd voor dit rietkwintet. Dit keer niet op het overweldigende orgel, maar intiem in een concertzaal. 

Voor liefhebbers van: Kamermuziek & Orgelmuziek 

lees meer... 

Tina Turner Tribute 

a Soulful Christmas 

dinsdag 17 december 

Nu ze exact 10 jaar gestopt is met zingen en haar 80ste verjaardag nadert, is het tijd voor een eerbetoon aan de ‘Queen of Rock, Soul and Pop’: Tina Turner. 

Voor liefhebbers van: Tina Turner, Pop & Soul

lees meer...  

Rosanne Philippens

Dvoráks Dumky en Francks Pianokwintet

zondag 15 december

Een buitenkansje, dit pianokwintet rond Rosanne Philippens. Het zijn allen dertigers die flink aan de weg timmeren in de internationale muziekwereld. Na hun optreden op Wonderfeel (2018) – buitenfestival voor klassieke muziek – waren de reacties zo enthousiast dat ze besloten om dit seizoen een nieuw project op te zetten.

Voor liefhebbers van: Ijzersterke klassieke muziek met musici van eigen bodem

lees meer...  

Sinfonia Rotterdam

Negende van Beethoven

zaterdag 21 december

De negende symfonie van Beethoven wordt beschouwd als een van de hoogtepunten uit de klassieke muziek. Iets wat u eens (of meer dan eens) live gehoord moet hebben dus. U kent dit stuk wellicht als het volkslied van de Europese Unie. 

Voor liefhebbers van: de klassiekers onder de klassieke muziek 

lees meer...  

Dominic Seldis & James Pearson

Stand up Bass

woensdag 11 december

Aanvoerder van de contrabassisten van het Concertgebouworkest Dominic Seldis komt naar Rotterdam! Je kent hem wellicht ook als jurylid van tv-programma Maestro. Ook speelde hij in de score van James Bond; Golden Eye. Tijdens het programma Stand Up Bass speelt Dominic met James Pearson. Verwacht een avond vol humor en met crossovers van klassiek naar jazz en tango. 

Voor liefhebbers van: klassiek met crossovers naar jazz & tango 

lees meer... 

Gabrieli Consort 

Grootse Mis voor Eerste Kerstdag

zondag 22 december

Paul McCreesh en zijn internationaal vermaarde ensemble Gabrieli Consort keren terug naar Rotterdam. Deze avond een van de werken waarmee het ensemble naam heeft gemaakt: een reconstructie van de onweerstaanbare en indrukwekkende Kerstmis van Praetorius. Het perfecte programma tijdens de feestdagen. 

Voor liefhebbers van: koormuziek van het hoogste niveau

lees meer...  

Simeon ten Holt's

Canto Ostinato 

zaterdag 28 december 

Wil je even bijkomen van al die drukke kerstdagen? Dan is de meditatieve ervaring van Nederlandse componist Simeon ten Holt wellicht wat voor jou? 

Voor liefhebbers van: Minimal Music 

lees meer...  

Maestro Eric viert kerst

zondag 22 december

Het blijf lastig om de kinderen zoet te houden tijdens de feestmaanden. Onze kinderprogramma's zijn hier perfect voor. In deze superspeciale Kerstspecial van Maestro Eric gaan we terug in de tijd. Naar de tijd dat Eric nog geen Maestro is, maar gewoon op school zit. En aan de beugel moet. En niet weet of vaste verkering nou zo goed is of juist niet. Waar iedereen met iedereen ruzie krijgt,maar waar het ook weer goed komt. Of bijna goed, wat soms ook goed genoeg is. Zing en klap mee met Maestro Erics Kerstfeest.

Voor: alle mensen met kinderen 

lees meer... 

Maria Emilia 

zondag 8 december

Een van de grootste fadotalenten van dit moment komt terug naar de Doelen. Maria Emilia mixt in haar gepassioneerde optredens het Portugese levenslied met traditionele Braziliaanse invloeden en eigentijdse poëzie.

Voor liefhebbers van: Fado en mooie liederen

lees meer 

Bekijk al onze decemberconcerten hier