Masa Spaan nieuwe programmeur klassiek de Doelen

De directie maakte eind november de aanstelling van Masa Spaan bekend. “Ik kijk zeer uit naar de samenwerking met Masa", aldus algemeen directeur Janneke Staarink. "We gaan door met het creëren van spannende programma’s voor het brede publiek van binnen en ver buiten Rotterdam. Ik heb het volste vertrouwen dat we met Masa een sprankelende persoonlijkheid aan ons binden. Haar visie op de toekomst van de klassieke muziek binnen de Doelen sluit volledig aan bij onze ambities. Ze houdt van experimenteren, denkt buiten de gebaande paden en overbrugt daarmee de afstand tussen musici en bestaand en nieuw publiek."

Ontwikkeling & uitvoering programmabeleid

Spaan zal een forse bijdrage leveren aan de ontwikkeling en de uitvoering van het programmabeleid. Daarnaast zal zij zelfstandig programma’s realiseren en contacten onderhouden met het nationale en internationale veld. Ook vervult zij een rol in de woordvoering richting publiek en stakeholders over het programma.

Loopbaan Masa Spaan

Masa werkte eerder als concertprogrammeur en programmamaker voor Wonderfeel Festival, Classical:NEXT, Concertgebouw De Vereeniging, Nederlands Kamerkoor, Rotterdams Philharmonisch Orkest en philharmonie zuidnederland. Daarnaast is zij actief als adviseur in de Raad voor Cultuur, veelgevraagd gastspreker en jurylid. Spaan studeerde viool bij Davina van Wely aan het Conservatorium van Amsterdam, muziekwetenschap & filosofie aan de Universiteit van Amsterdam en volgde een master muziekprogrammering op ArtEZ.