Win de autobiografie van Herman van Veen

Geen Nederlandse artiest wordt zo gevierd in de internationale theaters als Herman van Veen. Het is een drukke tijd voor de violist, zanger, auteur en liedjesschrijver. Op 28 november en 1 december staat hij in de Grote Zaal van de Doelen en begin november is zijn autobiografie Voor het eerst verschenen. Namens uitgeverij Rap mogen wij twee boeken weggeven.Voor het eerst
In Voor het eerst schrijft Herman van Veen over het onbarmhartige proces van het ouder worden. Wanneer begint dat, ouderdom? Op welk moment besef je dat die jonge man is afgelost door een man op zekere leeftijd?

De geest is vitaal, maar het lichaam hapert soms. De kloof tussen nu en vroeger wordt steeds groter. De ervaringen stapelen zich op, de herinneringen verdringen elkaar. Onverschrokken gaat Van Veen de confrontatie aan met zichzelf en schrijft hij over zijn leven van toen en nu. Over vriendschappen en vergankelijkheid, verlies en levenslust en de troost van de verbeelding. Steeds verbindt hij zijn verhalen met zijn theater- en liedteksten, waarin wonderlijk genoeg de ouderdom en de dood al sinds jaar en dag alom aanwezig blijken te zijn.

 

Wilt u kans maken? Stuur dan een mail naar communicatie@dedoelen.nl onder vermelding van boek Herman.

 

Herman van Veen
wo 28 november
za 1 december
20.15 uur, Grote Zaal