Feestelijk festival ColorES Colombia terug in de Doelen

Twee jaar na de eerste editie van het Festival ColorEs Colombia waarin de ‘Nieuwe Colombiaanse Muziek’ centraal stond, is het festival op vrijdag 12 oktober terug in de Doelen met een dubbelconcert waarin de nadruk ligt op de relatie Colombia- Afrika. Samuel Torres Sextet en Alé Kumá & Dizzy Mandjeku zijn de hoofdacts van het festival.Samuel Torres Sexteto
De Colombiaanse percussionist Samuel Torres wordt geroemd om zijn adembenemende percussiesolo’s. Deze avond speelt hij met zijn Afro-Colombiaanse sextet. Kom alvast in de feeststemming met de muziek van Samuel Torres!

 

 

Alé Kuma & Dizzy Mandjeku
De Afro-Colombiaanse topformatie Alé Kumá gaat samen met de Congolese meestergitarist Dizzy Mandjeku (die eerder samenwerkte met Zap Mama en Stromae) op zoek naar raakvlakken tussen de ritmes van de Afrikaanse enclave in San Basilio de Palenque (Colombia) en de heerlijk soepele Congolese gitaarmuziek. Beluister het opzwepende programma.

 

 

Bent u weer van de partij?

 

Festival ColorEs Colombia 2018
Vrijdag 12 oktober, 20.15 uur

 

Actief op Facebook?
Bezoek dan het Facebookevent.

 

Festival ColorEs Colombia wordt mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunst, SENA en Prins Bernhard Cultuurfonds.