Ontdek de sterren van morgen bij Seriously? Adventures in music

Van 16 t/m 19 mei vindt Classical:NEXT, ‘s werelds grootste internationale klassieke muziekconferentie, plaats in de Doelen. Onder de noemer Seriously? biedt de conferentie een interessant gratis programma voor publiek.Op 17 en 18 mei krijgt u de unieke kans om showcases bij te wonen van de voorhoede van de vernieuwers binnen de internationale klassieke muziekscene. Ontdek de sterren van morgen tijdens 19 korte optredens in de Doelen en WORM. Dit jaar voor het eerst gratis te bezoeken!

Daytime & evening showcases
Geniet rond lunchtijd van vier daytime showcases in de intieme setting van onze Eduard Flipse Zaal. Ook ’s avonds bent u van harte welkom bij de evening showcases in de Jurriaanse Zaal. Met op donderdagavond onder meer het Nederlandse Edge Ensemble op het programma. De vrijdagavond staat in het teken van Franse musici tijdens ‘What the France’. Met onder meer Chloé & Vassilena Serafimova, bestaande uit de succesvolle dj Chloé en percussioniste Serafimova, het prijswinnende kwartet Quatuor Hermès en dynamisch duo Accroche Note.

Clubben in WORM
In WORM presenteert Seriously? vier absolute vernieuwers uit de internationale muziekscene. Laat u overrompelen door Molly Joyce’ mix van inventieve melodieën, aangename structuren en vette beats, de kalmerende muzikale hypnose van violist Abraham Brody, de bijzondere composities van VEIN Trio en John Kameel Farah die klassieke muziek op een frisse, filmische en 21e-eeuwse manier presenteert.

Beide avonden worden geopend door Resident Seriously? dj’s, waaronder Gabriel Prokofjev, producer én kleinzoon van de beroemde Russische componist Sergei Prokovjev. Gabriel is medesamensteller van de Club Showcases en zet, samen met Brendan Walsh ook zelf een dj-set neer. Als geen ander weet hij klassieke tradities te verbinden met actuele en elektronische muziek

Seriously Festival
Donderdag 17 en vrijdag 18 mei
Het festival is gratis toegankelijk, reserveer wel een toegangskaart om teleurstelling te voorkomen.

Seriously? is een productie van Piranha Arts, Berlijn i.s.m. de Doelen. Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Rotterdam, Fonds Podiumkunsten, Rotterdam Festivals en Stichting Droom en Daad

© De Doelen

powered by Peppered