Bezoek gratis showcases tijdens muziekconferentie Classical:NEXT

Van woensdag 16 t/m zaterdag 19 mei 2018 vindt in de Doelen de zevende editie van de internationale muziekconferentie Classical:NEXT plaats. Deze jaarlijkse bijeenkomst voor professionals in de klassieke muziekindustrie trekt zo’n 1.200 bezoekers uit meer dan 45 landen. Het doel van de conferentie is om de internationale klassieke gemeenschap te verenigen en een wereldwijde beweging te creëren om actuele vraagstukken op het gebied van klassieke muziek op te lossen. ‘Seriously?' is het publiekstoegankelijke festival van Classical:NEXT en gratis te bezoeken. Komt u ook?Classical:NEXT heeft bewezen het perfecte speelveld te zijn om ideeën om te zetten in daadwerkelijke uitvoering”, aldus Michael Nieuwenhuizen, Classical:NEXT Programme Manager vanuit de Doelen. “Het is een plek waar de internationale gemeenschap elkaar voorziet van de nodige debatten en inzichten om grote visies in kleine stappen te verdelen voor realisatie.”

Seriously? Festival – een gratis kijkje in de toekomst van klassieke muziek
Seriously?' is het publiekstoegankelijke festival van Classical:NEXT. Nieuw is dat alle programmaonderdelen van het festival gratis te bezoeken zijn, waardoor iedereen de unieke kans krijgt om de voorhoede van de vernieuwers binnen de internationale klassieke muziekscene live in Rotterdam te zien en horen.

De acts van ‘Seriously?’ concentreren zich op nieuwe, onorthodoxe en futuristische experimenten. Met medewerking van onder meer Fundament, Kirill Richter, Vein Trio, dj Gabriel Prokofjev en John Kameel Farah beleef je in de Doelen en WORM op 17 en 18 mei 2018 de klassieke muziek van de toekomst.

Bekijk hier het volledige programma Van Seriously? Festival.

Seriously? is een productie van Piranha Arts, Berlijn i.s.m. de Doelen. Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Rotterdam, Fonds Podiumkunsten, Rotterdam Festivals en Stichting Droom en Daad.

© Eric van Nieuwland

© De Doelen

powered by Peppered